Levende hoop

Comment 1 Standard

Geprezen zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, Die ons, overeenkomstig Zijn grote barmhartigheid, opnieuw geboren deed worden tot een levende hoop, door de opstanding van Jezus Christus uit de doden, 1Petr.1:3

Lezen: 1Petr.1:3-9

We hebben niet alleen hoop, we zijn een levende hoop! Want we zijn anders dan de mensen, die (nog) niet opnieuw geboren zijn, geheel anders, weet je nog? En er zijn zoveel mensen zonder hoop, die er maar een einde aanmaken, omdat ze het niet meer zien zitten. En pas op, ik veroordeel ze niet. Ooit was ik daar ook… Maar geprezen zij de God en Vader van onze Here Jezus Christus, dat Hij ingreep en mij dat nieuwe leven weer gaf!

Daardoor mogen we die hoop ook uitdelen, en hoe meer je van deze hoop uitdeelt hoe groter de hoop wordt.

In ons woont Christus, de Hoop der heerlijkheid, de Hoop van glorie, en als we ergens zijn, komen wij niet binnen, maar Hij, d.w.z. Als we Hem door onze ogen naar buiten laten kijken, dus met Zijn ogen de mensen en hun omstandigheden zien. Dan komt Hij, via ons, in actie en gebeuren de wonderen die Hij deed (Joh.14:12) Geloof jij dat? Ik wel, dat het nog niet altijd gebeurt is geen maatstaf, maatstaf is de belofte van God en de doorbraak die gaat komen.

We moge een Levende Hoop zijn voor de mensen, die God op ons pad brengt. Iedereen die wij ontmoeten heeft een kans om Jezus te ontmoeten, omdat Hij, door de Heilige Geest, in ons woont. Wij moeten Hem alleen de ruimte geven, wat er dan gaat gebeuren….. Handelingen 2000nu

Een gedachte over “Levende hoop

  1. Pingback: Levende hoop |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.