Wandel in het Licht

Comment 1 Standard

Maar als wij in het licht wandelen, zoals Hij in het licht is, hebben wij gemeenschap met elkaar, en het bloed van Jezus Christus, Zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde. 1Joh.1:7

Lezen: 1Joh.1:5-2-2

Het probleem van de zonde is, door Jezus dood aan het kruis, voor eens en voor altijd opgelost. Op het moment dat Hij uitriep: Het is volbracht, verzoende Hij de zonde van de hele wereld met de Vader, en koos Die ervoor om de mensheid de zonde niet toe te rekenen. Maar dat gaat pas gelden als we tot geloof komen, want de enige zonde, die mensen uit de hemel houdt, is die van ongeloof, het niet geloven dat Jezus voor je zonden is gestorven. Zijn we daarna zonder zonde? Nog lang niet, we worstelen daarmee, verleidingen komen op ons af en we doen nog steeds verkeerde dingen.

Maar wanneer we wandelen in het Licht, dat is dus de Here Jezus, dan komen onze zonden ook aan het licht. Als je een wit laken tegen het zonlicht houdt, zie je of er nog wel vlekken inzitten. Op het oog lijkt het schoon, maar tegen het licht zie je de waarheid. En als de zon schijnt zie je pas hoeveel stof er op sommige pekken nog ligt. Dat is de wandel in het Licht, God laat ons de dingen zien waar nog aan gewerkt moet worden. En dat is geen probleem, nee, dat is al opgelost. Het enige wat we moeten doen is weer in het reine komen met God, de lakens opnieuw wassen, de stofdoek er weer doorhalen. Want wij hebben de verzoening door Zijn bloed. Zijn bloed wast ons schoon, als pasgeboren baby’tjes, dan zijn we weer schoon en rein voor Zijn aangezicht. En hoe we dat doen zegt vers 9, onze zonde belijden, Zijn vergeving aannemen en opnieuw met een schone lei beginnen. Dat is genade. Er zijn mensen die zeggen dat we niet meer onze zonden hoeven te belijden, de genade leer, maar dat klopt niet. Zolang we leven hebben we nog te kampen met onze eigen begeerten en zwakheden, als we die goedpraten en ze blijven doen, kunnen we niet in het licht blijven. Dan kunnen we ook niet zelf het Licht der wereld zijn. Want waar wij komen, als het licht, moet de duisternis verdwijnen. En dat kan als alles in orde is met God. Daar stierf Jezus voor, dat was Zijn offer, halleluja

Een gedachte over “Wandel in het Licht

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.