Mijn Rots

Comment 1 Standard

De HEERE is mijn rots en mijn burcht en mijn Bevrijder,

mijn God, mijn rots, tot Wie ik de toevlucht neem,

mijn schild en de hoorn van mijn heil, mijn veilige vesting. Psalm 18:3

Lezen: Psalm 18

Deze Palm is een Psalm van David, die hij schreef nadat Gd hem uit de hoofd had geholpen, hem had bevrijd van Saul en al zijn andere vijanden. Het feit dat David de gezalfde des Here was, liet nog niet alles van een leien dakje lopen, er moest nog heel veel strijd gestreden worden.maar daar heeft hij wel Gods hulp en uitredding ervaren. Hij noemt Hem dan ook mijn rots en mijn burcht, mijn Bevrijder, mijn schild en de hoorn van mijn redding, mijn veilige vesting.

Dat zijn heel wat benamingen, die laten zien hoe sterk en betrouwbaar onze God is. Al wie bij Hem schuilt, schuilt op een plek, waar de tegenstander niet bij kan komen.

Ook voor ons vandaag de dag geldt dat. Wanneer we onze toevlucht nemen tot Hem, dan kan het kwaad ons niet deren. Dan kunnen we er wel last van hebben, zoals David dat ook had, maar dan weten we waar we naar toe moeten. Dan weten we waar onze schuilplaats is. En dan komen we tot rust, dan geeft Hij ons energie, nieuwe kracht, nieuwe levensmoed. Want Hij is de allerbeste, de allersterkste.

Het woordje hoorn van mijn heil is in het Hebreeuws wegeren-Yeshi, en dat doet meteen denken aan Yeshua, wat daarvan is afgeleid, want de Naam van Jezus, Yeshua, betekent: God redt. En Hij is de dus de hoorn van onze redding, van onze bevrijding want het is de Naam van Jezus dat boze machten moeten wijken, ziekte moet herstellen en ongelovigen worden gered. De Naam boven alle Naam, de Naam, die de engel aan zowel Jozef,als Maria gaf, dat ze die aan hun kindje moesten geven. De Naam, het meest verguist, maar ook het meest geliefd.

Die naam is naar waarheid mijn Jezus ook waard,

want Hij kwam om zalig te maken op aard;

zo lief had Hij zondaars, dat Hij voor hen stierf,

genade bij God door Zijn zoenbloed verwierf.

Kent gij, kent gij, die Jezus niet,

die om ons te redden, de hemel verliet?

Een gedachte over “Mijn Rots

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.