Hemels feestje

Comments 3 Standard

Ik zeg u dat er evenzo blijdschap zal zijn in de hemel over één zondaar die zich bekeert, meer dan over negenennegentig rechtvaardigen, die de bekering niet nodig hebben. –– Lucas 15:7 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Lucas 15:1-7

De Here Jezus was te vinden waar wij ook zouden moeten zijn: daar waar de zondaars zijn en dt leverde Hem nogal eens kritiek op, met name van de ‘rechtvaardigen’, de Farizeeën en de Schriftgeleerden. Ik denk dan ook, gezien de context, dat het woordje rechtvaardigen in deze tekst een beetje, nou beetje, cynisch bedoeld is.

Want wat doet de herder? Hij laat zijn kudde in de steek, alleen achter, en gaat op zoek naar dat ene verloren schaap. Wat doen wij? Wij beschermen de kudde, zegt dat ze eerst moet genezen en aansterken en groeien, voordat ze achter de verloren schapen aan mag gaan… en trouwens, het was niet de evangelist, die er achter aan gaat, maar de herder…! Zoals Paulus ook zo mooi tegen zijn geestelijke zoon, Timotheüs zei: doe het werk van een evangelist.

Teveel wordt het werk van evangelisatie toegeschreven aan de evangelist, of mensen die er een ‘hart’ of roeping voor hebben, terwijl Discipelschap is dat je de dingen doet, die Jezus deed. Hij zegt het: Zoals U Mij hebt uitgezonden, zend ik hen (Joh.17:18) Wij hebben dus dezelfde missie als de Here Jezus: het verlorene zoeken en het redden (Luc.19:10)

Daarom is iedereen geroepen om zielen te winnen voor Jezus. Nee, je hoeft voor mij niet iedere week de straat op, alhoewel het geweldig zou zijn, als er iedere week vanuit iedere kerk, Zielenwinnende teams de straat op gingen en daadwerkelijk mensen zouden toevoegen aan de schare die behouden wordt. Maar evangelisatie hoort een levensstijl te zijn. Denk eens bij jezelf na, in je directe omgeving, 5 mensen die de Here Jezus nog niet kennen en dus, zoals dat schaapje, verloren zijn, tenzij…

Schrijf die namen eens op. Ga eens voor hen bidden op een doeltreffende manier, denk aan ons gratis boekje Doeltreffend Bidden voor Verloren Mensen en vraag God openingen om ze tot Jezus te leiden. Wanneer iedere gelovige in 1 jaar 1 ziel redt en discipelt, zijn we volgend jaar verdubbeld. Mijn lijftekst is Rom. 1:17, omdat Hij Zich niet voor mij schaamde.

Ik vertel het wel eens zo op de evangelisatie training als we met de mensen in gesprek zijn, en we doen het Evangelie Zielenwinnend script, dan zie ik de engelen boven op het puntje van hun stoel gaan zitten, en als de persoon dan jou nazegt: lieve Here Jezus, kom in mijn hart…, dan gaat er een gejuich op in de hemel en doen de engelen een wave. Want er is feest in de hemel, als er 1 zondaar is, die zich bekeert. Ik gun de engelen wel een feestje, jij dan?

Wil jij op een effectieve manier evangeliseren? Nodig ons uit voor een kiXtart in je gemeente en ga, samen met Jezus, de Goede Herder, achter de verloren schapies aan! Dat is Zijn offer toch wel waard?!

3 gedachtes over “Hemels feestje

  1. Er staat een zin in het stuk die ik graag zou willen overnemen en op mijn facebook zou
    willen plaatsen mag dat?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.