Vrije mensen

Comments 2 Standard

als vrije mensen, maar niet alsof u de vrijheid hebt als een dekmantel voor slechtheid, maar als dienstknechten van God.’ 1 Petrus‬ ‭2:16‬ ‭HSV‬‬

Lezen; 1Petrus 2:13-18

Burgerlijke ongehoorzaamheid. Sinds de jaren 60 hebben we daar allemaal last van en we zijn er nog trots op ook. Als het kan ontduiken we de belasting, schilderen we de minister-president af als een ezel, doen de dingen net anders als de overheid het wil en vul maar in. We hebben het niet in de gaten, maar er is een geest van rebellie, ook onder Gods kinderen. En die zegt dat we vrij zijn in Christus, wat op zich waar is, maar de vrijheid van Christus maakt dat je geen slaaf meer bent van de zonde, maar wel een dienstknecht (hetzelfde woord voor slaaf is hier in de grondtekst gebruikt) van Hem. En die vrijheid moeten we dus niet misbruiken om dingen te doen, die slecht zijn. We moeten onze overheid eren, ook als ze fouten maken, en respecteren. En in ieder geval voor ze bidden zoals Paulus Timotheüs opdraagt, en dat is iets anders dan bekritiseren alleen. Natuurlijk moeten we alert zijn en hebben we onze eigen verantwoordelijkheid en moeten we, als dat echt zo is, God meer gehoorzamen dan de mensen.

Maar er is een verschil. Ben ik een fan van dit kabinet, nee, absoluut niet. Het gesjoemel met die dividend belasting is natuurlijk verre van professioneel te noemen, het is omkoperij en die werd niet eens beloond. Maar we kunnen beter bidden dan schoppen, want wie bidt is de baas! Ons gebed kan het beleid ombuigen, als we dat samen, eenparig doen!

Veel mensen misbruiken hun vrijheid, ik ben vrij dus… wel Petrus zegt dus heel duidelijkheid dat we die vrijheid moeten gebruiken ten dienste van het Koninkrijk en niet van onszelf. Vrijheid is nog iets anders dan losbandigheid. Ik ben vrij van de macht van de zonde, in Christus, de zonde heeft geen macht meer over mij, maar ik ben een dienstknecht van God, met de bediening der verzoening, om mensen het evangelie te vertellen, ook op straat, al wordt dat door mensen die denken belangrijk te zijn in Nederland, zoals Matthijn Buwalda gisteren bij Jorieke op Groot Nieuws Radio belachelijk gemaakt. Dat is nu precies een voorbeeld van hoe het niet moet! Gebruik je vrijheid in dienst van God, om Hem te eren en te aanbidden, want Hij is het waard!

2 gedachtes over “Vrije mensen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.