Zaligheid

Comment 1 Standard

en verkrijgt u het einddoel van uw geloof, namelijk de zaligheid van uw zielen.’

‭‭1 Petrus‬ ‭1:9‬ ‭HSV‬‬

Lezen: 1Petr1:3-12

Wat is het doel van ons, van jou leven? Waarom zijn we hier? Wat doe ik hier? Allemaal belangrijke vragen die iedereen vroeg of laat wel eens stelt. Als we God niet kennen dan komen deze vragen uit op een leegte. Dan zijn we geboren om te sterven en tussendoor moeten we maar zoveel mogelijk genieten, want het leven is kort. Nu is daar, op zich, niets mis mee, als dat genieten maar niet je einddoel is. Natuurlijk mogen we genieten van de dingen die God ons geeft, van de natuur, van je gezondheid, van alle goede gaven. De wereld zou er heel anders uit zien als mensen eens gingen genieten van de dingen, zonder altijd maar meer te willen hebben.

Maar we zijn hier om met ons leven en ons sterven God groot te maken, Hem aan Zijn eer te laten komen en een getuige van Hem te zijn. Ons einddoel is de zaligheid, de redding van onze ziel, zodat we eeuwig bij Hem kunnen zijn, als straks ons leven is afgelopen, en dat is geweldig. Maar het woordje voor zaligheid staat ook voor heil, genezing. En niet alleen van onze ziel, wat ook bij veel mensen nodig is, maar ook van ons lichaam. God heeft de gehele mens op het oog, omdat Hij weet dat we een geheel zijn, want zo heeft Hij ons ook geschapen. Als een drie-eenheid, van ziel, geest en lichaam, zoals Hij Zelf ook een Drie-eenheid is, van Vader, Geest en Zoon. Daarom heeft God altijd deze drie op het oog, de genezing van alledrie, in de eerste plaats van de zonde, de wortel van alle leed, maar ook de gevolgen daarvan in onze ziel, onze geest en in ons lichaam. En straks, als we bij Hem zijn, zal die genezing volkomen zijn, maar nu mogen we daar al iets van proeven in Zijn Koninkrijk.

Het hoort allemaal bij elkaar, nu en straks, het een is niet belangrijker dan het ander en de hemel is geen zoethoudertje voor wie het hier beroerd heeft. Ook nu schijnt Gods glimlach op ons, rust Zijn genade op ons leven en kunnen we weten dat we een geliefd kind van Hem zijn, door ons geloof. Want dat maakt ons tot Zijn kinderen en dan mogen we ons koesteren in Zijn onvoorwaardelijke liefde. Dat is de reden van ons bestaan. Hem kennen en de kracht van Zijn opstanding, die door Zijn Geest in ons woont. Dat maakt ieders leven de moeite waard. Ook dat van jou, ook dat van de, nog ongeredde, mensen om je heen.

Een gedachte over “Zaligheid

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.