Wonderen

Leave a comment Standard

Wij loven U, o God, wij loven U; Uw Naam is nabij; men vertelt Uw wonderen.  Psalmen 75:2 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Psalm 75

We hebben een God, Die zeer te prijzen is, wonderbaar is Zijn Naam, wonderbaar zijn Zijn daden. En Hij is in niets veranderd. Wat Hij vroeger kan, kan Hij ook nu. Misschien nog wel beter, omdat Hij zijn genezende en wonderbare kracht op ons en in ons heeft uitgestort en wij, die dezelfde bediening hebben als de Here Jezus, nog grotere dingen zouden moeten kunnen doen dan Hij. Althans, dat belooft Hij ons en ik strek me er naar uit. Want God is een God van wonderen. Maar het mag nooit om de wonderen gaan, Hij moet centraal staan. En natuurlijk is het gaaf dat als je voor een zieke bidt, dat die geneest, dat je benen ziet aangroeien in je handen, en dat, als je voor bevrijding bidt, mensen daarna een duidelijk verschil in hun leven ervaren, maar het gaat om Hem alleen. Want als we alleen gaan om de wonderen, dan zijn we niets meer dan vrome New Agers, maar als Hij de kern is, dan draait het om Hem. En het allergrootste wonder is nog steeds dat een zondaar zich bekeert en wordt toegevoegd aan de schare die behouden wordt.

Maar wij mogen wel van Zijn wonderen vertellen. We mogen daarover niet zwijgen, en als je durft mogen we ze zelfs demonstreren. Uitstappen in Geloof, omdat geloof het middel is waardoor de wonderen kunnen gebeuren. En je mag daar in oefenen en zelfs in falen. Maar als je nog nooit voor een zieke gebeden hebt, zul je er ook nooit een genezen. John Wimber bad voor honderden mensen en ze gingen allemaal dood, totdat hij aan het einde van zijn Latijn was en het bijltje erbij neer wilde gooien, toen brak het door. En tot op de dag van vandaag zijn velen door zijn bediening en door de mensen die hij trainde genezen en tot geloof gekomen! Dus niet, nee nooit, opgeven, doorgaan!

Deze Psalm vertelt ook van de nabijheid van Zijn Naam. Dat ervaarde men al in die tijd, hoeveel te meer wij in deze tijd, nu de Heilige Geest is uitgestort. Waar wij komen verschijnt God, in ons omhulsel. Als wij bereid zijn om uit te stappen, is iedere ontmoeting die men met ons heeft een potentiële mogelijkheid voor hen om God te ontmoeten. Dat legt geen druk op je, dat maakt je ontspannen. Want wij doet het niet, maar Hij, Die in ons woont. Dan zullen we zeggen:

U alleen U loven wij, ja, wij loven U o Heer, want Uw Naam zo groot van eer. Is tot onze vreugd nabij. Dies vertelt men in ons land, al de wonderen Uwer hand.

En daar kunnen we vandaag mee beginnen. Tot de eer en glorie van Zijn Naam!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.