Woorden van leven

Leave a comment Standard

Woorden van Leven

  Geen categorie   2 Minutes

Deze Jezus heeft God door Zijn rechterhand verhoogd tot een Vorst en Zaligmaker, om Israël bekering te geven en vergeving van zonden. — Handelingen 5:31 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Hand. 5:24-33

Wat is er gebeurd? De apostelen doen wonderen en tekenen, zoals de Here Jezus het hen beloofd had, dat die hen zouden volgen en Hij bevestigt de prediking van het Woord ermee. Dat betekent dat de gemeente groeit, explosief. Waren er na de eerste pinksterdag 3000 tot geloof gekomen, nadat de lamme man bij de Schone Poort genezen was, kwamen daar nog eens 5000 bij, het werd een mega gemeente. Dat was tegen het zere been van de hogepriester, die blijkbaar tot de sectie van de Sadduceeën behoorde (vers 17) De Sadduceeën geloofden niet in de opstanding. De apostelen worden weer eens gevangen genomen en op een bijzondere manier door een engel bevrijd, die hen de opdracht geeft om weer op het Tempelplein te gaan staan de woorden van leven tot het volk te spreken. Die geeft hij niet alleen aan hen, maar ook aan ons! De volgende dag willen ze hen berechten en ze komen erachter dat de gevangenis leeg is en zij buiten staan te preken! Dan zou je toch eens een keertje wakker moeten worden? Ze worden nu dringend, maar zonder geweld, verzocht mee te komen en voor de Joodse Raad gebracht. ‘We hebben jullie toch bevolen niet meer in deze Naam te spreken?! En Petrus spreekt de befaamde woorden dat we God meer moeten gehoorzamen dan de mensen. En hij spreekt ook tot hen woorden van leven, maar beschuldigt ze eerst van de moord op Jezus, maar vertelt ook van Zijn opstanding. (Sadduceeën, weet je nog?) en dan komt onze tekst: Deze Jezus, want er is geen andere, deze Yeshua, wat God Redt betekent, heeft God verhoogd, niet mensen, Nee God Zelf, tot een Vorst, Leidsman staat er, en Verlosser, Heiland, Zaligmaker, om Israel tot bekering te brengen. Ze hadden nog niet door dat ze tot het einde der aarde moesten, zoals nog steeds niet veel christenen dat door hebben. Hier ligt het accent nog op Israel. Afgelopen zondag sprak in onze gemeente, in verband met de Israël zondag, een Messiaanse Jood. Hij nodigde ons allen uit om naar Israel te komen en daar te gaan evangeliseren. Sinds de eenwording van Jeruzalem, na de zesdaagse oorlog, zijn de messiaanse gemeentes als paddestoelen uit de grond geschoten en Israel is rijp om geoogst te worden. Ik hoorde vroeger wel eens dat wij maar moesten zwijgen in Israel, maar hij zei juist: laat de mensen zien wie Yeshua is, de Zoon van de Levende God. Dat zijn de woorden ten leven, doordat deze Jezus, de straf gedragen heeft, onze Verlosser is geworden en er hoop is voor een zieke en stervende wereld. Wij hebben die hoop. Die voor ons zelf houden is eigenlijk een misdaad, want de wereld wacht erop. Waar wachten wij nog op dan?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.