Eerst zien en dan geloven?

Leave a comment Standard

want wij wandelen door geloof, niet door aanschouwen.’ 2 Korinthe‬ ‭5:7‬ ‭HSV‬‬

Lezen: 2Kor.5:1-10

in Hebreeën lezen we dat het onmogelijk is om God zonder geloof te behagen. Dat is niet alleen het geloof in de Here Jezus, wat ons redding brengt, maar juist de gave van geloof, waardoor we de onzichtbare dingen zichtbaar kunnen maken. Want geloven wat je ziet, is geen geloof. Maar geloven in wat je niet ziet en er dan toch naar handelen, dat is geloof. Maar dat is lastig, want we willen, van nature altijd eerst zien en dan pas geloven. Dat zit in onze menselijke aard. Maar geloof zegt dat je eerst handelt en dan pas ziet, in de wetenschap dat God het gaat doen. dan heb je ook dat vertrouwen, 100 %, want het is niet ons geloof, maar het geloof van God.

Als we meer wonderen willen zien, zullen we dat geloof moeten ontwikkelen, moeten oefenen. Het is zoals een spier, die je telkens meer belast, waardoor die sterker wordt. Ik heb geloof dat we, met elkaar, die 100 miljoen zielen in Europa gaan winnen, maar dan moet er wel een andere mindset komen in gelovig Nederland (en de rest van Europa) En dat is dat evangelisatie prioriteit moet krijgen op iedere agenda, dus ook op die van jou en mij, om maar klein te beginnen. Wie kan ik vandaag tot Jezus leiden, zou een legitieme vraag kunnen zijn van ons allemaal.

Vandaag mag ik een aantal bijbelstudies gaan inspreken voor Transword Radio, die uitgezonden zullen gaan worden op Groot Nieuws Radio. Ik zal daar ook een uitnodiging doen aan mensen om hun hart aan de Here Jezus te geven. En ik bid dan ook, en ik hoop jij met me mee, dat er mensen zullen zijn, die ‘toevallig’ op dat moment de zender aan hebben en geraakt worden door de liefde van de Here Jezus. Sterker nog. Daar heb ik geloof voor. Dat het gaat gebeuren, dat we het gaan zien.

Ik heb geloof dat de kerken in Nederland weer vol gaan worden met gelovigen die in vuur en vlam voor Jezus zijn, vol. Van de Heilige Geest. Bereid je er maar op voor. Het gaat gebeuren. Dat zullen we dan wel eens zien, zegt de boze. Hij gaat het zien! Want we wandelen niet in het zien, maar in geloof. Dat geloof ik, van harte!

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Gaat het dit jaar wel lukken. Courage (terug) in de top 1008. Stem vandaag! https://www.grootnieuwsradio.nl/top1008/stem

* Wil je ons steunen? Dat kan eenvoudig: https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.