Geen angst

Comment 1 Standard

‘Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees uit. De vrees houdt immers straf in, en wie vreest, is niet volmaakt in de liefde.’ 1 Johannes‬ ‭4:18‬ ‭HSV‬‬

Lezen: 1Joh.4:7-21

Er zijn mensen, die bang zijn voor God. Ze proberen zo goed als mogelijk aan al Zijn wetten en regels te voldoen, omdat ze bang zijn, dat als ze dat niet doen, Hij straft met vreselijke ziekten of ander onheil. Wat jammer, ze hebben een verkeerd beeld van onze liefdevolle Vader, Die niet wil dat er ook maar iemand verloren gaat, maar dat alle mensen tot kennis van de waarheid komen. En de waarheid is dat God niet boos op ons is, maar ons juist zo ontzettend liefheeft, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat iedereen, die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leeft. Want onze God is een God van liefde. En de regels, die Hij geeft, zijn er niet om ons dwars te zitten, maar zijn er voor onze veiligheid. Zoals verkeersregels dat ook zijn. Overtreed je die, dan loopt je eigen leven en dat van anderen gevaar. Als je zo Gods wetten gaat zien, dan hou je die regels ook niet meer omdat je anders en bekeuring krijgt, dat is wetticisme, maar omdat je om je eigen veiligheid en die van anderen denkt, en dan komt dus liefde om de hoek kijken.

De Vreze des Heren, diep ontzag hebben voor de Allerhoogste, is dus heel iets anders dan in angst voor Hem leven. Narigheid, die in ons leven voor komt, komt dan ook niet van God, want in Hem is in het geheel geen duisternis, maar van degene die gekomen is om te stelen, te vernietigen en te slachten. Wat jammer, dat mensen zo’n verkeerd beeld van God hebben gekregen.

Want ook hier staat het weer: Hij is liefde, en ware liefde drijft de angst uit. Als je bang bent voor je man of voor je vrouw, zit er iets niet goed in je relatie. Die hoort gelijkwaardig te zijn en de dingen die je doet of laat voor hem of haar, doe je uit liefde voor de ander, niet voor de ‘lieve vrede’ als het goed is, tenminste… :-0)

Wij mogen weten dat al Gods toorn over de Here Jezus is uitgestort en dat voor onze zonde is betaald. Daarom mogen we ook, zegt het vorige vers, met volle vrijmoedigheid naderen tot God, elk moment van de dag, er staat nooit bezet op de deur, dus we hoeven ook niet bang te zijn dat Hij geen tijd voor ons heeft, wat een liefde!

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Gaat het dit jaar wel lukken. Courage (terug) in de top 1008. Stem vandaag! https://www.grootnieuwsradio.nl/top1008/stem

* Wil je ons steunen? Dat kan eenvoudig: https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Een gedachte over “Geen angst

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.