Koninklijke Priesters

Leave a comment Standard

Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilig volk, een volk dat God Zich tot Zijn eigendom maakte; opdat u de deugden zou verkondigen van Hem Die u uit de duisternis geroepen heeft tot Zijn wonderbaar licht, 1 Petrus 2:9 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1Petr2:1-10

Het waren de priesters alleen, die in het Oude Testament de Ark des Heren mochten dragen, op hun schouders. Toen David de Ark, het symbool van de Tegenwoordigheid van God, weer terugbracht naar Jeruzalem, maakte hij de fout om dat op dezelfde manier te willen doen als de heidenen, nl. op een nieuwe kar. Toen Uzza dan ook de Ark wilde tegenhouden toen die dreigde te vallen, kostte hem dat het leven. Op een de Bijbelstudies, die ik afgelopen maandag heb in gesproken voor het programma ‘Op weg met de Bijbel van Trans World Radio, die binnenkort worden uitgezonden op Groot Nieuw Radio, ga ik daar dieper op in.

Op het moment dat wij ons leven aan de Here Jezus geven, gaan wij over, niet alleen vanuit de duisternis naar het Licht, zoals onze tekst zegt, maar worden we een koninklijk priesterschap, een heilige natie, eigendom van God, want de Here Jezus kocht en betaalde ons met Zijn Bloed. Wij zijn dus niet meer van de duivel, niet meer van onszelf, maar van Hem!

En waar wij komen dragen wij de Tegenwoordigheid van God op onze schouders, de ruimte binnen. Dan zijn we in staat om de atmosfeer te veranderen, omdat niet wij, maar Hij in ons, ergens binnenkomt. Is dat niet geweldig? En wat mogen we dan doen: de deugden verkondigen van Hem, Die ons uit de duisternis geroepen heeft tot Zijn wonderbaar Licht! Iedereen van ons heeft een getuigenis van hoe je tot geloof gekomen bent, de een misschien wat spectaculairder dan de ander, maar dat maakt niet uit. Het is ons eigen getuigenis, en zelfs als je christelijk bent opgevoed en altijd de Herre hebt gediend is er een moment geweest dat je zelf koos en de verandering in je leven kwam. Dat getuigenis kan niemand je afnemen. Want jij weet dat het waarheid is. Op Facebook is op dit moment de TestImony Challenge aan de gang, waarin mensen elkaar uitnodigen om in een videootje van 3 minuten hun getuigenis neer te zetten. Dat is een goede oefening om het voor jezelf eens te doen, als je het nog nooit in het openbaar hebt gedaan. Een goede getuigenis bevat 3 elementen: voor je bekering, je bekering en de verandering erna. Het heeft 1 doel: de mensen te vertellen hoe groot God is en dat het ook voor hen is. Wil jij ook oefenen? Stuur je filmpje maar naar me toe: ik ben benieuwd!

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Gaat het dit jaar wel lukken. Courage (terug) in de top 1008. Stem vandaag! https://www.grootnieuwsradio.nl/top1008/stem

* Wil je ons steunen? Dat kan eenvoudig: https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.