Besmettingsgevaar

Leave a comment Standard

‘Wie met wijzen omgaat, zal wijs worden, maar wie omgaat met dwazen, zal het slecht vergaan.’ Spreuken 13:20 HSV

Lezen: Spreuken 13

Op dit moment is er een dreiging van varkenspest. In Belgisch Luxemburg zijn met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen gevonden en men is als de dood dat die ziekte hierheen komt en onze varkens besmet. Er zijn dan ook al drastische maatregelen genomen om dat te voorkomen. Want besmetting is dodelijk voor de sector, een ramp voor menig boerenbedrijf.

De tekst van vandaag gaat over besmettingsgevaar, in het goed en in het kwade. Want, het spreekwoord zegt dat waar je mee omgaat, je mee wordt besmet. Dat geldt zeker voor je vrienden. Ongewild neem je dingen van elkaar over, zegswijzen, gebruiken en gedrag. Daarom, zegt onze tekst is het beter om te gaan mt wijzen, want dan word je wijs, dan met dwazen, want dan word je dwaas. Nu kennen we de definiëring van de Spreuken dichter van wijs en dwaas. Het begin van alle wijsheid is de vreze des Heren, zegt hij (Spr. 1:17) En de Psalmdichter leert ons dat de dwaas in zij hart zegt dat er geen God is Psalm 14:1. Het heeft dus alles te maken met geloven en hoe men er mee omgaat.

Nu is het niet zo, dat we ons moeten opsluiten in een klooster, nee verre van dat. Wij zijn in de wereld en niet van de wereld. En als we ons afzonderen, kunnen we de wereld nooit bereiken. Maar het gaat erom of we ons laten beïnvloeden, of zijn wij degenen, die beïnvloeden? Een weinig zuurdesem doorzuurt het hele deeg, zei de Here Jezus en bij mijn weten is dat de enig keer dat er positief over zuurdesem gesproken wordt in de Bijbel. Maar wij kunnen, waar we ook maar zijn, het verschil maken. Waarom, wij bidden voor de mensen om ons heen (Doeltreffend) dat ze Jezus gaan leren kennen. Door onze positiviteit breken we de negatieve keten, die mensen gevangen houdt. Onze vriendelijkheid is bij alle mensen bekend en wij zijn kinderen van de Allerhoogste, die Hem, in de Persoon van de Heilige Geest ook nog eens ergens binnenbrengen. Waar wij zijn gaat het Licht aan. Nog niet? Bekeer je dan van negativiteit en ga anderen besmetten met de Geest Die in je is. Moet je eens kijken wat er gebeurt!

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Gaat het dit jaar wel lukken. Courage (terug) in de top 1008. Stem vandaag! https://www.grootnieuwsradio.nl/top1008/stem

* Wil je ons steunen? Dat kan eenvoudig: https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.