Bronnen van heil

Comments 3 Standard

U zult met vreugde water scheppen uit de bronnen van het heil. Op die dag zult u zeggen: Dank de HEERE, roep Zijn Naam aan, maak Zijn daden bekend onder de volken, roep in herinnering dat Zijn Naam hoogverheven is.  Jesaja 12:1-4 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Jesaja 12:1-6

Water is, net als vuur, wind en olie, een beeld van de Heilige Geest in Gods Woord. Water putten uit de bronnen van het heil slaat dan ook op het werk van de Heilige Geest. Want door het verlossende werk van de Here Jezus staat deze bron van redding voor ons ter beschikking. En dat mogen we met vreugde doen. Want ook vreugde hoort bij het werk van de Geest. Want het kenmerk van Gods Koninkrijk is vreugde in de Heilige Geest, leert Rom.14:17 ons. Daarom zie je vaak dat wanneer mensen door de Geest worden aangeraakt, zij beginnen te lachen, onbedaarlijk soms, de slappe lach. Sommigen storen zich daaraan, maar laat je niet misleiden door religieuze geesten, want de religieuze geest weerstaat altijd de Heilige Geest.

Want er is reden om te lachen, om blij te zijn, om je te verheugen. Want er is afgerekend met onze schuld, onze zondelast, en er staan bronnen van heil, genezing, bevrijding en redding tot onze beschikking.

Onze God is een God van overvloed, Hij heeft Zijn Geest niet met mate gegeven, maar uitgestort, als een nimmer aflatende waterval. En wat ga je dan doen, als je zo vol bent van de Geest? Precies, dan ga je overlopen van dankbaarheid, Zijn Naam aanroepen en Zijn daden onder de volken bekend maken. Het kan niet zo zijn dat we vol zijn van de Geest en nooit spreken over de redding die je hebt ervaren. De eerste tekenen, die er op duiden dat je vo bent van de Geest is dat je kracht hebt ontvangen om getuigen te zijn (Hand.1:8) Eigenlijk vind ik dat een nog groter bewijs van vol zijn, gedoopt zijn in de Geest, dan het spreken in tongen.

Ook Hand. 13:52 spreekt van vervuld worden met de Heilige Geest en met blijdschap. En dat mogen we we, ons verheugen dat we water kunnen putten uit die nooit opdrogende bron. We zien vandaag aan de dag de gevolgen van de droogte, die nog steeds maar voortduurt. Sommige rivieren zijn niet meer bevaarbaar en moet de aanlevering van grondstoffen over land geschieden, wat duurder is en slechter voor het milieu.

Zorg dat je altijd aangesloten bent op die Bron, de Heilige Geest, dat je niet droog komt te staan. En hoe meer je uitdeelt, hoe harder het gaat stromen. Werk samen met de Heilige Geest, doe Hem geen verdriet, maar stel je open en laat je door Hem gebruiken voor de uitbreiding van Gods Koninkrijk. Dan is iedere dag weer een avontuur!

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Gaat het dit jaar wel lukken. Courage (terug) in de top 1008. Stem vandaag! https://www.grootnieuwsradio.nl/top1008/stem

* Wil je ons steunen? Dat kan eenvoudig: https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

3 gedachtes over “Bronnen van heil

  1. Pingback: Bronnen van heil |

  2. Nogal actueel, met de berichten dat steeds meer islamitische landen banden met de stat Israel willen aanknopen. Ik heb deze link dan ook op mijn FB pagina gezet, onder een link naar het ND van heden…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.