Bergen verzetten

Comment 1 Standard

Maar Jezus antwoordde en zei tegen hen: Voorwaar, Ik zeg u: Als u geloof had en niet twijfelde, zou u niet alleen doen wat er met de vijgenboom is gedaan, maar zelfs als u tegen deze berg zou zeggen: Word opgeheven en in de zee geworpen, dan zou het gebeuren. En alles wat u in het gebed vraagt, in geloof, zult u ontvangen.  Matteus 21:21-22 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Mat. 21:18-21

Als je het verhaal leest, van de verdorde vijgenboom in de versie van Markus, dan lees je daar dat ze de volgende dag pas zien dat de boom verdord is. Dat komt omdat Matheus niet zo gedetailleerd schrijft als Markus. Er zijn mensen die denken dat Markus evangelie het eerst was wat opgetekend werd. Alle verhalen van Markus vind je namelijk in de andere twee synoptische evangeliën Mattheus en Lukas. Zij zouden dan uit dat van Markus hebben geput en toegevoegd en hier en daar op hun manier verteld. Mattheus heeft haast, hij snelt door de verhalen heen, terwijl Markus minder vertelt, maar wel met meer detail. Maar dat even terzijde.

De strekking van het verhaal is hetzelfde. Als we geloven is niets meer onmogelijk. En ik geloof dat. Maar waarom zien we daar dan zo weinig van? Omdat we geen geloof (meer) hebben. Zodra we alles gaan beredeneren, gaat het geloof weg. Hoe kan het dat zo’n vijgenboom verdort? Omdat onze woorden kracht hebben. En nu kun je zeggen, dat dit de Here Jezus was, maar vergeet niet, nooit, dat al de dingen die Hij deed, dat niet deed als de Zoon van God, maar als de Zoon des mensen! Vervuld met de Heilige Geest. Daarom hebben wij ook zo de Heilige Geest nodig, willen we dezelfde dingen, en meer kunnen doen, die Jezus ook deed en die Hij ons belooft heeft om te doen (Joh.14:12)

Als we niet in geloof bidden, krijgen we ook niet. We bidden soms zo slap, Here wilt U, terwijl Hij ons opgedragen heeft om het te doen, in onze autoriteit als Zonen van God. Jezus sprak tot de boom met geloof en autoriteit en Hij zegt dat wij dat op dezelfde manier moeten doen. Dan moet alles wat uit het rijk der duisternis komt wijken voor ons, die het Licht der wereld zijn. Laat je nooit koeioneren door mensen die zeggen dat dit allemaal van vroeger was, Jezus Christus is gisteren en heden Dezelfde en tot in eeuwigheid. En als wij geloof hebben, kunnen we bergen verzetten, worden we geestelijke krachtpatsers en is er niks, maar dan ook niks meer onmogelijk. Laten we daar naar gaan leven en handelen, in de kracht van de Heilige Geest. Sta op en schitter en geloof en zie bergen wijken voor de machtige Naam van Jezus, door jou uitgesproken, in geloof!

Een gedachte over “Bergen verzetten

  1. weet niet anders dan te zeggen amen Jezus zei ook al was je geloof als een mostertzaadje, wat zijn wij dan toch kleingelovig maar ik strek mij wel iedere dag meer uit om Gods wilte doen in Jezus naam geprezen zij God de Vader de Zoon en de Heilige Geest halleluja

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.