Goede gezondheid

Leave a comment Standard

‘Geliefde, ik wens dat het u in alles goed gaat en dat u gezond bent, zoals het uw ziel goed gaat.’

‭‭3 Johannes‬ ‭1:2‬ ‭HSV‬‬

Lezen:3Johannes 1:2-8

Johannes schrijft een brief aan een van zijn beste vrienden, Gajus. Gajus werd door Paulus gedoopt en gediscipeld en was een medearbeider, medestrijder geworden van de apostelen in de verspreiding can het evangelie.

In deze aanhef zien we dat God niet alleen maar in onze ziel en geest is geïnteresseerd, maar ook in ons lichamelijk welzijn. Dat wordt nogal eens, ook in de kerk, onderbelicht, omdat het een invloed is van het Griekse denken, waar het lichaam ondergeschikt is aan de geest. Maar God is geïnteresseerd in ons hele zijn, onze hele gesteldheid. Dus zeker in onze lichamelijke gezondheid. Waarom zou de Here Jezus dan zovelen hebben genezen, als het God zou koud laten? En als ziekte van God komt, zoals je nog wel eens hoort zeggen, dan had Jezus een probleem met Zijn Vader, want Hij genas alle zieken en alle kwalen. Maar Hij zei: Ik doe niets wat ik de Vader niet heb zien doen.

En wij, gelovigen, christenen, gezalfden met de Heilige Geest hebben de opdracht, ja je leest het goed, de opdracht. om te genezen. Niet te bidden voor genezing. Nee, in Math.10:8 zegt de Here Jezus dat we de zieken moeten genezen, de melaatsen reinigen, de doden opwekken en de demonen uit te drijven. Het is dus geen optie, maar een opdracht. Niet alleen aan de toenmalige discipelen, maar aan alle discipelen. En door de Heilige Geest in ons maakt Hij ons daartoe bekwaam. Want we bidden niet tot de God Die boven is, maar spreken, in geloof, door de God, Die in ons is, de Heilige Geest

Ik schreef het al van de week: goddelijke genezing is voor de ongelovigen, goddelijke gezondheid voor de gelovigen. Wij mogen hier dus van uitdelen, aan de mensen, Gods liefde voor hen laten zien. En daardoor de weg openen voor een relatie met Hem. Dat is waar we mensen voor toerusten en waarin we hen in zien uitstappen. Hoe geweldig is dat?!

Als je met mensen in gesprek raakt gaat het 9 van de 10 keer over het weer en daarna over hun gezondheid. Wat geeft dat perspectief om uit te stappen en te vragen of je voor hen mag bidden! Je zult net zo verwonderd staan als de mensen zelf dat God ook jou wil gebruiken! Want Hij wil iedereen gebruiken. Hij zoekt geen mensen die bekwaam zijn, maar mensen die bereid zijn. En Hij beloofde ons dat we tenminste dezelfde werken zouden doen als Hij.

We zijn aan het onderzoeken of er behoefte is om volgend jaar in de Alblasserwaard een meerdaagse training te houden over genezing en bevrijding, waarin we niet alleen de zaak theoretisch behandelen, maar ook de praktijk gaan doen. Als je interesse hebt, dan hoor ik dat graag, stuur een berichtje naar info@arbeidersindeoogst.nl.

God is geïnteresseerd in jou als geheel, Hij wil dat het ons in alles goed gaat, naar ziel, geest en lichaam. Dat mogen we ontvangen en uitdelen, iedere dag weer opnieuw. Dat is toch geweldig?!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.