Goed einde

Leave a comment Standard

‘Maar ik maak mij nergens zorgen over, en ook acht ik mijn leven niet kostbaar voor mijzelf, opdat ik mijn loop met blijdschap mag volbrengen, evenals de bediening die ik van de Heere Jezus ontvangen heb om te getuigen van het Evangelie van Gods genade.’

Handelingen 20:24 HSV

Lezen: Handelingen 20:17-32

Paulus is onderweg naar Jeruzalem en hij weet dat hij daar gevangen genomen zal worden en waarschijnlijk ter dood gebracht. Hij wil de ouderlingen van Efeze nog wel spreken en bemoedigen, maar wil ook weer geen tijd verdoen, daarom laat hij hen halen. En uit zijn redevoering, preek, zo je wilt, aan hen, komt onze tekst van vandaag. Eentje die best wel heftig is, als je die op jezelf toepast. Want hij zegt, in de wetenschap wat hem allemaal te wachten staat, dat hij zijn leven niet meer kostbaar acht, voor zichzelf, maar dat hij eigenlijk alles op wil geven om maar te kunnen getuigen van de Evangelie van Gods genade. Dat is stevige kost. Dat is Asia Bibi, vandaag de dag. Weten dat het je leven kan kosten en toch trouw blijven aan de Here Jezus. Als je je geloof afzweert blijf je leven, zo niet dan wacht de dood. Zijn wij bereid om ons leven op te geven om maar het evangelie te kunnen verkondigen. Maken we ons nergens zorgen over, als we maar aan onze roeping kunnen beantwoorden?

Het evangelie, de kerk, groeit het hardst daar waar verdrukking is, de vervolgde kerk bidt voor de vrije kerk, omdat hier de kerken leeglopen, hier geloven ons niets kost en het dan ook maar niet de moeite waard lijkt. Je kent die gebeden wel, die men opzendt dat we blij zijn in vrijheid te mogen samenkomen en zo, maar als je de kerk wilt laten groeien moet er eigenlijk vervolging zijn. Want dan blijven de echte christenen over, hen die het iets waard is, zelfs hun leven. ‘Ik kan ook geloven buiten de kerk’, hoor ik dan mensen zeggen. Vast wel, maar ben je nog net zo in vuur en vlam voor Jezus als in het begin? In het Alpha boekje van Nicky Gumble staat dat mooie verhaal van die oude man die op bezoek komt bij de jonge gelovige, die hij al een aantal keren had gemist in de kerk. Hij zegt niets, maar haalt een kooltje uit het vuur en legt dat ernaast. Het is heel snel gedoofd. Dan legt hij het weer in het vuur en het brandt weer even fel als voorheen. We hebben elkaar nodig om elkaar aan te vuren, omhoog te houden, te bemoedigen, samen de strijd aan te gaan, als het moeilijk wordt.

Gebed: Heer, Ik kies ervoor om me nergens zorgen om te maken en acht mijn leven niet kostbaar voor mezelf opdat ik mijn loop met blijdschap mag volbrengen, evenals de bediening die ik van de Heere Jezus ontvangen heb om te getuigen van het Evangelie van Gods genade.’

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Gaat het dit jaar wel lukken. Courage (terug) in de top 1008. Stem vandaag! https://www.grootnieuwsradio.nl/top1008/stem

* Wil je ons steunen? Dat kan eenvoudig: https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.