Beter dan het levenm

Comments 2 Standard

‘Zo heb ik U in het heiligdom aanschouwd, Uw macht en Uw heerlijkheid gezien. Uw goedertierenheid is immers beter dan het leven; daarom zullen mijn lippen U prijzen.’

Psalm 63:3-4 HSV

Lezen: Psalm 63

David zit in een moeilijke tijd van zijn leven, een woestijnperiode. Welke dat is valt moeilijk te zeggen, misschien wel in de tijd dat hij voor Absalom op de vlucht is, na diens coupe. En hij verlangt naar God, zoals iemand in de droogte naar water verlangt. Water is in de Bijbel een beeld, één van de beelden, van de Heilige Geest. Als we gered worden hebben we de bron van het heil in ons, maar als we gedoopt worden in de Heilige Geest ontspringt er een rivier en komen er stromen van levend water uit ons binnenste (Joh.7:37,38) Een rivier die je niet moet indammen en wiens stroom je niet moet gaan (om)leiden , zoals wij Nederlanders in het natuurlijke hebben gedaan, nee je moet je er in werpen en je mee laten nemen, het grote avontuur.

David weet waar hij zijn steun en zijn kracht moet halen, bij God alleen. Niet bij mensen, die stellen teleur, maar alleen bij God. Want Zijn goedheid is beter dan het leven. De goedheid van God overtreft alles, zelfs ons dagelijkse leven, met al zijn beslommeringen. Als we Zijn goedheid ervaren hebben, dan stralen we dat uit. Dat is niet alleen voor de zondag, maar voor iedere dag. Als we Gods tegenwoordigheid geproeft hebben in de zondagse dienst, daarin hebben gewandeld en erdoor zijn overweldigd, dan kan het niet anders of dat moet doordeweeks te merken zijn. Of stoppen we de Heilige Geest in een doosje en mag Hij er is zondags een uurtje uit. Niet langer, want we moeten nog zoveel doen. We beperken God in wie Hij is en in wat Hij wil doen, door ons religieuze denken. Maar als de Heilige Geest echt op komt dagen, dan wil je niet meer weg, dan wil je drinken en dronken worden in Zijn tegenwoordigheid! En dat neem je mee de week in. Dan komen er mensen naar je toe om te vragen waar jij die rust en die vrede vandaan hebt in de stormen van je leven.

Misschien ga je door een woestijnperiode en gebruikt God die om je dichter naar Zich toe te trekken, weet dan dat je aan een uurtje op zondag niet genoeg hebt, maar dat Hij wil dat je je rondwentelt in Zijn tegenwoordigheid.

En die tegenwoordigheid dragen we met ons mee, waar we ook naar toegaan. En ons lippen, onze mond zal van Hem vertellen, Hem prijzen, vertellen hoe God Hij is, elke dag weer opnieuw. Dat is beter dan het leven, wat je dan kan verliezen (zie gisteren) maar het is het waard!

2 gedachtes over “Beter dan het levenm

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.