Vast en zeker

Leave a comment Standard

‘HEERE, U bent mijn God, ik zal U roemen, Uw Naam loof ik. Want U hebt wonderen gedaan. Uw raadsbesluiten zijn van oudsher vast en zeker.’

Jesaja 25:1 HSV

Lezen: Jesaja 25:1-12

Dat wat de HERE God van plan is met deze wereld staat vast, zo vast als een huis, sterker nog, nog vaster. Zijn plannen gaan door. Dat lezen we in deze tekst uit Jesaja, die in feite gaat over wat nog staat te gebeuren. Zeker het tweede deel geeft hoop, geen dood meer, geen verdriet en slaat op de tijd die komen gaat als de Here Jezus is teruggekeerd op aarde.

De wonderen waar Jesaja in onze tekst over spreekt zijn die van vernietiging, kijk maar naar vers 2, waarin verteld wordt dat de stad vernietigd is. Met de stad wordt de wereld bedoeld en alle vastigheden van handel, geld, onroerend goed en het zakenleven, wat ons allemaal denkt te kunnen sturen. Achter dit alles schuilt een duistere wereldmacht van globalisten, vrijmetselaars en illuminatie. Maar wij mogen weten dat onze God aan de touwtjes trekt en alles onder controle heeft. Dat geen duistere macht op kan tegen de JHWH Zebaoth, de Heer van de hemelse legers, of, zoals dat zo mooi vertaald was, de Here der heerscharen. Want Hij is machtiger dan welke aardse leider dan ook in het Kremlin of het Witte Huis.

Onze God is een bovennatuurlijke God, Die ook wil dat Zijn kinderen in het bovennatuurlijke wandelen. De God van wonderen wil Zijn wondren nog steeds doen, door ons heen. Daar hoef je niet bekwaam voor te zijn, alleen beschikbaar.

Wat de toekomst ook gaat brengen, we weten dat Hij de regie heeft. Dat geeft rust, dat heeft vrede, maar zet ons ook in om te bidden voor de vrede van Jeruzalem en voor Zijn volk, voor de leiders, wereldwijd, maar ook in ons land en in onze stad of dorp. Want we zijn de strijdende kerk, tot de tanden toe bewapend om de orders van onze Opperbevelhebber uit te voeren.

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Gaat het dit jaar wel lukken. Courage (terug) in de top 1008. Stem vandaag! https://www.grootnieuwsradio.nl/top1008/stem

* Help je ons om de boekjes Doeltreffend Bidden bij elkaar te krijgen Dat kan eenvoudig: https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.