Licht der wereld

Leave a comment Standard

‘Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.’

Johannes 8:12 HSV

Lezen: Joh.8:12-20

Heb jij daar ook zo’n last van, die donkere dagen voor Kerst? Nog een maandje en dan gaan de dagen weer lengen, zei ik laatst tegen mijn collega, die daar last van heeft. Je komt in het donker op je werk en je vertrekt in het donker naar huis. Nu hebben we natuurlijk straatverlichting en zit er licht op onze voertuigen. Men spreekt zelfs van lichtvervuiling, waardoor je minder van de sterrenpracht kunt zien, als het onbewolkt is, dan wanneer het stikdonker is.

Geestelijk gezien is dat natuurlijk veel erger. Iedereen, die de Here Jezus nog niet heeft aangenomen leeft in feite in de duisternis, in de macht van het rijk der duisternis, hoe aardig en vriendelijk ze misschien ook zijn.

Maar wij, die Hem hebben leren kennen als het Licht der Wereld, hoeven dus niet meer in die duisternis te wandelen, maar worden verlicht, we stralen gewoon, nou ja, een aantal van ons, want ook hier mis ik wel eens het nodige.

In de brief aan de Korintiërs leert Paulus ons dat er een bedekking is over hen die verloren gaan. Zij kunnen het licht, het Licht, niet zien. En Jezus zegt ook in Math.5:14, dat wij het licht van de wereld zijn. Tenminste als we onze lamp niet onder de korenmaat zetten. En het is natuurlijk zo, dat de Here Jezus, het Licht der wereld in ons woont, en wij Hem volgen, zoals de tekst ook zegt, dus dezelfde dingen doen als Hij deed, wij dat Licht zullen verspreiden, in woorden en daden. Want Hij is in ons en werkt door Zijn Heilige Geest, Die dingen in ons, waardoor we gaan stralen, schitteren. In het natuurlijke is het zo dat waar het licht aan gaat, de duisternis verdwijnt. Daarom moeten we ook niet een lichtje zijn in ons klein hoekje, maar een stralende bouwspot, die iedereen de weg naar Het Licht wijst. Laat zo Uw licht schijnen onder de mensen, is de opdracht uit Mat.5:16 opdat de Vader verheerlijkt wordt. Dat kan en mag natuurlijk alleen maar ons doen zijn. Maar wie wil dat nu niet?

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Gaat het dit jaar wel lukken. Courage (terug) in de top 1008. Stem vandaag! Vandaag en morgen de laatste kans https://www.grootnieuwsradio.nl/top1008/stem

* Help je ons om de boekjes Doeltreffend Bidden bij elkaar te krijgen Dat kan eenvoudig: https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.