Roep Mij aan

Comment 1 Standard

Roep tot Mij, en Ik zal u antwoorden, Ik zal u grote en onbegrijpelijke dingen bekendmaken, die u niet weet.’

Jeremia 33:3 HSV

Lezen: Jeremia 33:1-9

Wat een geweldige belofte ontvangt Jeremia en wij ook, vandaag in deze tekst. Dat als we God zullen aanroepen Hij zal antwoorden. Nu is het woordje dat hier genoemd wordt in verschillende betekenissen terug te vinden in de Bijbel. Het wordt gebruikt om iemand een naam te geven, te noemen, maar zeker ook om te roepen of zelfs te ontbieden. Dus als we de Here bij Zijn Naam noemen, de God, Die er is, was en zal zijn, die voorziet (zie eergisteren) en we roepen het naar Hem uit, met volume is dat…. dan zal Hij antwoorden. En niet zomaar, nee Hij zal ons onbegrijpelijke dingen doen zien, waar we met onze pet niet bij kunnen, waar we niks van snappen.

Dat roepen is nog wel een dingetje, voor velen, we zijn gewend om de HERE nederig te naderen, met ontzag en dat is goed. Maar als er iemand in nood zit, dan fluistert hij niet, dan roept hij het uit! Dan komt er geluid uit de longen, of niet soms?

Dus als we echt in nood zitten, laten we het dan ook uitroepen naar God en het van Hem verwachten, en Hem aan Zijn beloften houden, want dat mag. Hij zegt het toch Zelf? Dus hoe groot onze problemen vandaag ook zijn, verhef je stem. En kan het niet hardop, schreeuw dan in je gedachten, maar doe het. Want Hij is trouw en Hij zal het horen en het verhoren. Daar mogen we op rekenen. Want Hij is goed en Zijn goedertierenheid is tot in eeuwigheid (Amen)

Daarom, laten we niet te bescheiden zijn maar onze hulp en verwachting op de Here stellen en dat tonen met onze stem. Het kan als je straks in je auto zit en niemand je hoort (Hij wel natuurlijk) of als je de hond gaat uitlaten op een verlaten stuk land, of waar dan ook, waar je niet gestoord wordt, misschien wel met je hoofd onder de dekens….

Het uitroepen laat iets zien van de nood en de afhankelijkheid waar we in zitten en de hulp die we nodig hebben en van Hem alleen verwachten. Roep mij aan, het is niet alleen een advies, het is een gebod, maar met een geweldige belofte: Ik zal je dingen doen zien, waarvan je niet weet, die boven je verwachtingen uitgaan, dat laat je je toch geen 2 x zeggen?

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Help je ons om de boekjes Doeltreffend Bidden bij elkaar te krijgen Dat kan eenvoudig: https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Een gedachte over “Roep Mij aan

  1. Gewedige bemoediging precies op het moment . En kon het daarom doorgeven en voorlezen. Hier komt mijn hulp vandaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.