Hartsverlangen

Leave a comment Standard

‘Schep vreugde in de HEERE, dan zal Hij u geven wat uw hart verlangt.’

Psalm 37:4 HSV

Lezen: Psalm 37

Genieten van de Here, dat is eigenlijk wat het woordje, wat hier vertaald is met ‘schep vreugde’ betekent. Andere vertalingen hebben ‘verlustigen’ of ‘dicht bij Hem blijven, Het Boek zegt; verheugen. Dus blij zijn met Hem. Genieten van Zijn aanwezigheid en Zijn liefde voor ons. Dat is iets wat we eigenlijk niet zo makkelijk leren. Sommigen hebben moeite met het gebruik van het woordje Papa, voor God, toch is dat hoe Hij aangesproken wil worden, als Papa, Abba, Vader, maar dan inderdaad intiem, zoals een kind zijn vader noemt. En Hij houdt van ons, dus wil Hij ons dicht bij Zich hebben, zoals ouders hun kinderen graag om zich heen hebben en genieten van de verhalen die ze te vertellen hebben , de dingen die ze hebben meegemaakt op school of op het werk, want ook als je ouder bent verlang je naar de aanwezigheid van je kinderen, misschien nog wel meer dan wanneer je jonge ouders bent en het hele spul om je heen dartelt….

Maar zo verlangt onze hemelse Vader ook naar ons, Zijn kinderen. Niet dat we iedere dag ons verlanglijstje opdreunen, nee Hij wil intimiteit, contact. En dan komt de belofte: dat Hij ons geeft wat ons hart verlangt. Mooi he?

Eerst die intimiteit, die liefdevolle vaderarmen om je heen. En dan komen je verlangens uit. Dat is weer het principe van eerst geven en dan ontvangen. Maar het gaat om die intimiteit. Genieten van Zijn gezelschap, Zijn Aanwezigheid. Dan gaat je hart opzwellen van liefde, zegt Hij liefdevolle woorden tegen je en merk je dat Hij je draagt. Dat is wat God wil en daarom woont Hij in ons hart, niet logeren, nee wonen, niet op visite, nee permanent. Op het moment dat we de Here Jezus in ons hart uitnodigen geven we Hem een permanente verblijfsvergunning en mag Hij daar wonen en dat is wat Hij zo graag wil. Hij neemt genoegen met het kleinste kamertje wat je hebt, maar hoe meer ruimte wij Hem en de Heilige Geest geven, hoe meer Hij ons kan vullen en vervullen. Hij wil gewoon heel dicht bij ons zijn om ons te troosten, te genezen, aan te raken. En dan komt de rest vanzelf wel. Want Hij kent onze verlangens, onze hartsverlangens en Hij wil ze ook weten, hoewel Hij dat al weet, toch wil Hij ze horen. Zodat wij weten dat Hij onze gebeden heeft verhoord. Vanuit intimiteit komt je identiteit, weten dat je een kind van God bent, een koninklijk kind, door de Vader bemint. En dan komt de autoriteit waarmee je de vijand kunt verslaan. En hoe meer intimiteit je met Hem hebt, hoe groter je autoriteit zal zijn. Is dat ook jouw verlangen? Kus de Zoon (Psalm 2)

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Help je ons om de boekjes Doeltreffend Bidden bij elkaar te krijgen Dat kan eenvoudig: https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.