Wederkerend

Leave a comment Standard

‘Oordeel niet en u zult niet geoordeeld worden; veroordeel niet en u zult niet veroordeeld worden; laat los en u zult losgelaten worden.’

Lukas 6:37 HSV

Lezen: Luk.6:37-42

Eigenlijk zou er bij iedere kerk een bordje moeten staan: ‘U nadert een roddelvrije zone’, want roddelen is funest en 1 van de meest ondermijnende factoren in een gemeenteleden en misschien nog wel een hardnekkiger zonde dan menige porno- of seksveerslaving, die we helaas ook in de gemeente Gods tegenkomen.

Dat is hetgeen wat de Here Jezus hier ook bedoelt. Want wat hebben we snel ons oordeel klaar over anderen. Vaak ook nog gestoeld op aannames en aannames zijn dodelijk. Ze kunnen iemand helemaal de grond in boren. Maar wat de Here Jezus ons hier leert is feitelijk de wet van zaaien en oogsten. Want als wij niet oordelen en veroordelen, dan roepen we dat ook niet over onszelf af, zoals we lezen in het volgende vers, dat als we geven, we gaan ontvangen, meer nog, veel meer, dan we gegeven hebben, mits ons hart zuiver is.

Op onze Discipel-Bijbelschool gaf mijn vrouw laatst iedere deelnemer een doosje NIVEA, niet tegen een schrale huid, maar als herinnering; de letters NIVEA staan voor Niet Invullen Voor Een Ander – een wijze les, van een wijze vrouw 💕

Het is niet moeilijk om van ieder mens het vuil te vinden, maar laten wij ons nu juist onderscheiden door het goud, wat God in iedereen heeft gelegd, in iemand te ontdekken. Een soort goudzoeker dus, maar dan in mensen. En weet je, dat is veel leuker dan altijd je maar te richten op het negatieve. En zei de Here Jezus Zelf niet, dat wie zonder zonde was is de eerste steen mag werpen?

Daarom moet onze houding er een zijn van vergevingsgezindheid, van liefde en verdraagzaamheid. Dat wil niet zeggen dat we zonde geen zonde meer mogen noemen. Maar om iemand te vermanen, die op het verkeerde pad is, geeft de Bijbel duidelijke richtlijnen en geloof me, roddel en veroordeling horen daar niet bij! Laten we de ander ook zo behandelen zoals we zelf behandeld zouden willen worden en liefde en verdraagzaamheid zaaien, dan ziet de wereld er ineens een stuk beter uit, en wat zullen we dan een mooie oogst gaan zien!

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Help je ons om de boekjes Doeltreffend Bidden bij elkaar te krijgen Dat kan eenvoudig: https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.