Champions

Leave a comment Standard

‘Maar in dit alles zijn wij meer dan overwinnaars door Hem Die ons heeft liefgehad.’

Romeinen 8:37 HSV

Lezen: Rom.8:31-38

Er is een strijd gaande en geen kleintje ook. We hoorden het nog pas, John Chau wilde een onbereikte stam bereiken met het evangelie en bekocht dat met zijn leven. Hij had zijnleven niet lief tot in de dood, maar gaf het om mensen gewonnen te zien worden voor het koninkrijk van God. Heftig en hij heeft niets bereikt, laat staan iemand, want voor hij aan land kon gaan was hij al doorboord door een pijlenregen. Zie hier het artikel uit de Volkskrant.

Hij heeft dus verloren zou je zeggen. Niks kampioen. Maar wat heeft hij bereikt, Sentinel is op de kaart gezet. Velen zullen nu zijn gaan bidden voor deze mensen en de doorbraak staat voor de deur! Wat een held is deze man en binnengehaald in de hemel als overwinnaar!

Wat onze problemen ook zijn, zonder strijd geen overwinning. Maar, zegt de tekst, wij zijn bovenmate aan het overwinnen, we maken de tegenstander met 77-0 in. Hij is geen partij voor ons. ‘Dat klinkt mooi, Arie, als evangelische peptalk, maar je kent mijn situatie niet. Nee, dat zeker niet, maar ik ken de Bijbel en ik ken mijn God’. Jezus zegt in Lukas 10:19 dat we op slangen en schorpioenen kunnen staan en dat we macht, exousia, autoriteit hebben gekregen over de gehele legermacht van de vijand en dat niets ons enig kwaad kan doen. Liegt de Bijbel dan? De Here Jezus zei dat tegen de discipelen toen ze terugkwamen van hun missie om de zieken te genezen, de doden op te wekken, de melaatsen te reinigen en de demonen uit te drijven en ze, dolenthousiast verslag deden aan Jezus.

Waarom zien we dat vandaag dan niet? Omdat we te bang en te laf zijn en onze autoriteit en positie in Christus niet kennen. Omdat we de duivel meer geloven dan Jezus en het Woord en ons niet (genoeg) laten leiden door de Heilige Geest. Deze verzen van vandaag zijn de laatste van Romeinen 8, een hoofdstuk over het leven met de Geest. Dat is waar het om draait, om Die kracht in ons leven, die ons in staat stelt over de vijand heen te lopen, hem te vertrappen Romeinen 16:19

Hoe meer we Hem toelaten in ons leven, Zijn stem verstaan en die gehoorzamen, hoe grotere dingen we zullen gaan zien!

We are the champions, my friend

and we’ll keep on fighting till the end.

No time for losing,

‘cause we are the champions,

of the World! (Queen)

 

—————————————————-—————————————————————

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.