Licht schijnen

Leave a comment Standard

‘Laat uw licht zo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken zien en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken.’

Mattheüs 5:16 HSV

Lezen: Mat.5:13-16

>Luister jij vanavond ook: 22:30u www.grootnieuwsradio.nl <

Jezus zegt ons ook, dat ’t zo donker is,
overal op aarde zonde en droevenis.

Zo luidt de laatste strofe van een bekend kinderliedje. Mooi omschreven, geïnspireerd door dit tekstgedeelte. Want het is donker in deze wereld. Mensen zijn op zoek naar het Licht. Steeds meer jongeren plegen zelfmoord, omdat ze het niet meer zien zitten. Je kunt niet eens meer veilig naar een kerstmarkt zonder gevaar voor eigen leven en een geel hesje draag je niet (alleen) meer voor je eigen veiligheid.

De wereld is op zoek naar het Licht. Onnoemelijk veel mensen hebben boeddha beeldjes in huis of in de tuin, altaartjes in huis, doen aan yoga, andere spirituele zaken, en zoeken het Licht, zonder te weten dat het al gekomen is, maar bevinden zich daardoor in de duisternis.

Dat komt mede door het feit dat wij nagelaten hebben ons licht te laten schijnen. Denk aan het seksueel misbruik in de kerk, zonder daar een oordeel over uit te spreken. Maar het is wel een korenmaat (de maat van een grote emmer) die over ons licht is gezet.

Waar blijven we met de opdracht om het lichtend licht en het zoutend zout te zijn? Een stad op een berg kan niet verborgen zijn. Wij zijn lichtdragers, vol vuur van de Heilige Geest. Als wij het ze niet vertellen, wie dan wel? Ik weet dat het lastig is, maar ook dat het niet onmogelijk is.

We mogen goede werken doen, die van barmhartigheid, zorgen voor wezen en weduwen, daklozen, prostituées, maar ook Gods kracht demonstreren door voor de zieken te bidden en hen te genezen in Jezus Naam.

In een donkere wereld moet licht opvallen, dat kan niet anders. Niet het kunstlicht van de kerstversiering, hoe mooi en sfeervol ook, maar het Licht, dat in ons brandt en ons verlicht, door de Heilige Geest.

Heer, laat ons zo schijnen voor de mensen, opdat zij Uw Licht, de Here Jezus, zien en daardoor worden gered!

—————————————————-—————————————————————

* Vanaf afgelopen vrijdag 10 weken lang te horen op https://www.grootnieuwsradio.nl/ op vrijdagavond van 22-22:30u, in het programma Op weg met de Bijbel

* Die van afgelopen vrijdag gemist? Luister hier terug: https://ssl.streampartner.nl/?usertoken=onda461d2f9e8028ec&itemtoken=7fecc336c79c8019&comments=disable&image=https://www.grootnieuwsradio.nl/l/library/download/113746/headerstapover_opwegmetdebijbel.png

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.