Stad op een berg

Leave a comment Standard

U bent het licht van de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen zijn. Mat.5:14 HSV

Lezen: Mat.5:13-16

Ik weet de ene dag nooit wat de tekst van de andere dag al zijn, dus ook niet dat die van vandaag de tekst voor die van gisteren zou zijn. Maar dat is nooit een probleem, ik laat met inspireren door de Grote Inspirator. En deze boodschap is blijkbaar zo belangrijk….

Opnieuw dus over het Licht der wereld. In deze, wat we gewend zijn te noemen, de donkere dagen voor Kerst. Donker niet alleen vanwege de duisternis, die al vroeg invalt. Maar eerder vanwege de geestelijke duisternis waar mensen zich in bevinden. Het occulte met name dringt zich steeds meer op en maakt zijn slachtoffers. Maar ook voor mensen, die eenzaam zijn, zijn dit donkere dagen. Want alleen de kerst doorbrengen zou verboden moeten zijn. Je kunt 2000 vrienden op facebook hebben en nog alleen zijn met kerst. Kijk in je omgeving en vraag aan de Heilige Geest of je daar voor iemand iets mag betekenen. Maar ook als jij alleen bent, nodig dan iemand anders uit, die ook alleen is, want met zijn tweetjes hef je de eenzaamheid van de ander op.

Ja, de Here God heeft ons, Zijn kinderen, uitgekozen om het Licht van Kerst te verspreiden. Tijdens de geboorte mochten de engelen het nog doen, maar de herders namen het al gauw over. Na Pinksteren zijn wij geroepen en bekrachtigd om Zijn getuigen te zijn. En hoe kunnen we dan beter het Licht verspreiden door zelf het Licht te zijn. In het leven van een ander. Door een arm om iemands schouder te leggen, als die het moeilijk heeft, door voor iemand te bidden, die ziek is, door iemand naar Jezus te leiden, die op zoek is. De Here Jezus zei Zelf, dat de oogst wel groot is, maar dat het aan de arbeiders ligt. Dat was toen, dat is nog niet anders geworden, jammergenoeg. Want wij zijn geroepen en bekrachtigd, schreef ik, ja, we kunnen het, omdat we, als het goed is vervuld zijn met Zijn eigen Heilige Geest. Je hoeft het niet zelf te doen, Hij doet het in je, door je. Hij zoekt geen bekwame, maar bereidvaardige mensen. Als jij wilt, dan helpt Hij je, brengt mensen op je pad en geeft je de woorden.

Een stad een berg kan niet verborgen blijven. Voor ons westerlingen is dat niet zo’n duidelijke metafoor, maar voor de mensen uit die tijd zeker wel. Als je in het donker op weg was, dan kon je een stad al van verre zien liggen, als die op een berg gelegen was. Dan werd dat een baken, waar je naar toe kon, dat licht wees je de weg.

Zo mogen ook wij, vandaag de dag, een stad zijn, op een berg, om mensen de weg tot Jezus te wijzen en ze er te brengen. Wat kan je nu iemand nog voor een mooiere kerst wensen dan dat ze ontmoeting hebben met Jezus?

—————————————————-—————————————————————

* Vanaf vorige week vrijdag 10 weken , met een kerststol na olgende week, lang te horen op https://www.grootnieuwsradio.nl/ op vrijdagavond van 22-22:30u, in het programma Op weg met de Bijbel

* Die van afgelopen vrijdag gemist? Luister hier terug: https://ssl.streampartner.nl/?usertoken=onda461d2f9e8028ec&itemtoken=ac5cc5800a9add9a&comments=disable&image=https://www.grootnieuwsradio.nl/l/library/download/113746/headerstapover_opwegmetdebijbel.png

* Die van vorige week: https://ssl.streampartner.nl/?usertoken=onda461d2f9e8028ec&itemtoken=7fecc336c79c8019&comments=disable&image=https://www.grootnieuwsradio.nl/l/library/download/113746/headerstapover_opwegmetdebijbel.png

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.