Geestelijke strijd

Leave a comment Standard

‘Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten.’

Efeze 6:12 HSV

Lezen: Efeze 6:10-20

Ik deelde van de week al dat we ons niet op een cruise- maar op een oorlogschip bevinden. Paulus bevestigt dat in dit, bekende, bijbelgedeelte. Er is een strijd gaande in de hemelse gewesten en wij zijn er bij betrokken, of je wilt of niet. Du moment dat je het koninkrijk van God binnenkomt heb je te maken met een geestelijke vijand. Ik weet nog goed dat we, destijds, toen we de Alpha cursus gaven, de onderwerpen omdraaiden en het weekend, waar velen een ontmoeting met God hadden gehad, afsloten met de les over de geestelijke wereld. Want velen kwamen thuis, helemaal in de Gloria, en de hel brak los. Dan moet je de mensen wapenen.

Ik wil niemand bang maken, maar wel alert. Want de geestelijke wereld is reëel, en de gevaren echt. Op het moment dat je je hoofd boven het maaiveld uitsteekt staat de tegenstander klaar om die eraf te hakken, om je te intimideren, je geestelijke groei te beperken etc. En hij doet dat niet lukraak. Nee onze tekst spreekt van overheden, machten, wereldbeheerders van de duisternis. Satans leger is goed gestructureerd. Hij doet niet zomaar wat, hij heeft een plan om je te vernietigen. En hij doet dat ook nog eens vaak door de mensen heen, die je liefhebt. Daarom is het goed om te beseffen dat we niet tegen mensen vechten,maar tegen de demonische machten erachter. Word je gepest op je werk, of tegengezeten? Richt je niet op de mensen, die het doen, maar ga die strijd geestelijk aan. Door gebed, door je wapenrusting aan te doen, die je verderop in dit stukje leest. Door alert te zijn en juist deze mensen lief te hebben, want een belangrijk geestelijk wapen is tegengesteld reageren. Zegenen, die je dwarszitten en hen juist vriendelijk benaderen. Het vurige kool principe (Rom.12:20)

We moeten ons bewust zijn van de strijd die om ons heen woedt, in ons eigen leven en in dat van anderen. En een geestelijke stijd moet je dus geestelijk voeren: op je knieën. Want gebed, in de autoriteit die God ons gegeven heeft, zal bergen verzetten. Wij hebben de macht = de autoriteit gekregen om de machten te binden en te ontbinden, Gods liefde vrij te zetten en te proclameren en te demonstreren. Want in Hem en met Hem zijn wij meer dan overwinnaars!

—————————————————-—————————————————————

* Vanaf vorige week vrijdag 10 weken , met een kerststop na volgende week, lang te horen op https://www.grootnieuwsradio.nl/ op vrijdagavond van 22-22:30u, in het programma Op weg met de Bijbel

* Die van afgelopen vrijdag gemist? Luister hier terug: https://ssl.streampartner.nl/?usertoken=onda461d2f9e8028ec&itemtoken=ac5cc5800a9add9a&comments=disable&image=https://www.grootnieuwsradio.nl/l/library/download/113746/headerstapover_opwegmetdebijbel.png

* Die van vorige week: https://ssl.streampartner.nl/?usertoken=onda461d2f9e8028ec&itemtoken=7fecc336c79c8019&comments=disable&image=https://www.grootnieuwsradio.nl/l/library/download/113746/headerstapover_opwegmetdebijbel.png

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.