God is met ons

Leave a comment Standard

‘Daarom zal de Heere Zelf u een teken geven: Zie, de maagd zal zwanger worden. Zij zal een Zoon baren en Hem de naam Immanuel geven.’

Jesaja 7:14

Lezen: Jesaja 7:10-17

Een mooie profetie over de geboorte van de Here Jezus. De geleerden strijden er nog over of het ook al in de tijd van Jesaja zelf vervuld is geweest, wat best mogelijk kan zijn. Het woordje wat met maagd is vertaald kan ook een jonge, huwbare vrouw betekenen. De Septuagint, de vertaling van het Oude Testament in het Grieks, door 70 Joodse geleerden, laat er echter geen twijfel over bestaan en vertaald het in het Grieks met maagd.

Het is ook bijzonder, die maagdelijke geboorte van de Here Jezus, want Hij is ontvangen van de Heilige Geest, zoals de engel het noemt. Het zaadje was dus goddelijk zaad in een menselijk eitje. Daarom wordt Hij de Zoon van God genoemd, en is het ook, maar ook, zoals Hij Zichzelf vaker noemt, Zoon des Mensen. Jozef stond erbij en keek ernaar, hij had part noch deel eraan.

Dan de naam, niemand heeft Hem Immanuel genoemd, toch was Hij het. God met ons. Vroeger stond dat op de rand van iedere gulden en rijksdaalder, weet je nog? Toen waren we nog een christelijk land. Nu gaat 1/3 van de bevolking nog maar naar een kerk volgens de laatste onderzoeken. We zijn een minderheid geworden.

God met ons, toch geldt dat ook nog vandaag. Want Hij is bij ons, in ons, over ons en op ons, Hij is overal. Jezus, de Zoon van God, leefde onder ons zoals Joh.1:14 zegt. En dat was toen, maar Hij is ook nu altijd bij ons, door de Heilige Geest. In wat voor omstandigheden we ons bevinden, Hij is er bij, Hij is er altijd bij. In vreugde en verdriet, in pijn en moeite, in ziekte en dood, Hij is er bij. Want dit teken is tot op de dag van vandaag. God is bij ons, als je Hem in je hart hebt uitgenodigd is Hij in ons, dichterbij kan Hij toch niet komen?

—————————————————-—————————————————————

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.