Kindje geboren

Comment 1 Standard

‘Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op Zijn schouder. En men noemt Zijn Naam Wonderlijk, Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.’

Jesaja 9:5 HSV

God redt de wereld niet door geweld, niet door een sterke vorst, die de strijd aangaat, maar heel eenvoudig met een kind, met het Kind van Bethlehem. Vandaag de dag word je om de oren geslingerde met de ontmytisering van het Kerstverhaal en dat is goed. Er is in de loop der eeuwen ook zoveel bij verzonnen

Maar laat het wel een mysterie blijven. Dat Jezus niet op 25 december geboren is en de kerk het midwinterfeest gebruikt heeft om het volk toch iets te geven is inmiddels al alom bekend. Maar doet dat af aan de essentie van Kerst? Dat het misschien in de eerste eeuwen niet eens gevierd is, so what?

Vandaag en gisterenavond ie er de boodschap dat God omziet naar de mens, door Zijn Zoon te zenden. Dat de duisternis moet wijken voor het Licht en dat, hoe tegenstrijdig het ook lijkt, de overwinning aanstaande is.

Want de heerschappij rust op Zijn schouder: Hij heeft het helemaal onder controle,

en Hij is bij ons om ons met raad en daad bij te staan, als de Wonderbare Raadsman,

Hij is de sterke God, die het onrecht, de zonde en het kwaad straks in de hel zal gooien, de deur op slot doet en de sleutel weggooit,

Hij is onze Eeuwige Vader, Die nooit weg gaat, altijd tijd voor ons heeft en een luisterend oor biedt en

alleen Hij is het Die ons vrede kan geven, de rust waar iedereen naar op zoek is. Op dit moment zijn er zoveel mensen depressief, ook in de kerk, het lijkt een kwaal van deze tijd.Maar het antwoord, zoals alle antwoorden, is bij Jezus te vinden. Kom tot Mij als je vermoeid en belast bent en Ik zal je rust geven. Zijn vrede, Zijn Shalom, is voor iedereen beschikbaar.

Hij kwam als een weerloos kind, niet door kracht, noch door geweld, maar door Mijn Geest, zei de Here al in Zach.4:6. Als een Kind, klein en teer, maar Hij is overwinnaar over de macht der duisternis. Satan schakelde Herodes in om Hem te vermoorden, maar zijn plan mislukte, het was Zijn tijd nog niet. Maar toen hij stierf riep Hij uit: Het is volbracht! Dat Kind in de kribbe, werd de man van smarten, voor jou, voor mij. Laten we Hem aanbidden en hulde geven, met alles wat in ons is. En zo kunnen we Zijn verjaardag vieren, als een feest, omdat het kwade is overwonnen, door een kind. Ontvang dan dat Kind met open armen, in je hart en je zult Zij Vrede ervaren! Zalig Kerstfeest!

Een gedachte over “Kindje geboren

  1. Weeral een hele mooie boodschap… Waarvoor men dank. Wens jou en de jouw geliefden een gezegend kerst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.