Rust

Comment 1 Standard


Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast bent, en Ik zal u rust geven. Neem Mijn juk op u, en leer van Mij dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en u zult rust vinden voor uw ziel; want Mijn juk is zacht en Mijn last is licht.
  Matteus 11:28-30 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Mat.11:25-30

We hadden het deze week al over deze tekst, toen we het hadden over de Naam, de titel die de Here kreeg als Vredevorst. En het engels the Prince of Peace. Een hele mooie titel en hier werkt Hij die zelf uit.

Want wat zijn er veel mensen die depri zijn, last hebben van een burn-out, overspannen zeiden we vroeger, en het leven niet meer aankunnen. Ook onder Gods kinderen. En Hij heeft de oplossing gegeven: Jezus. Hij zegt dat willen we Zijn rust, Zijn vrede ervaren, we naar Hem toe moeten komen, dan zal Hij dat ons geven.
We mogen onze lasten bij Hem afleggen, hoe zwaar ze ook zijn, hoe zwaar ze ook lijken. En dan mogen we ze bij Hem laten, maar vaak pakken we ze dan weer op en lopen er mee verder, eronder gebukt. Maar dat is niet de bedoeling.

Ik heb wel vaker gezegd dat wanneer we ons zorgen maken, we niet gehoorzaam zijn aan de opdracht om dat juist niet te doen. Dat geldt ook hier. Want we mogen Zijn juk op ons nemen en dat is zacht, niet zwaar, dat is te dragen. Vroeger was het zo dat men een jong dier naast een volwassen dier liet lopen. Het volwassen dier droeg dan de last en het jonge dier wende aan het juk, zodat het sterker werd en het op een dag alleen aan kon. Zo is het met het juk van Jezus, Hij draagt de last en wij voelen het amper.

Daarom is het beslist onbijbels om mensen weer een juk op te leggen van allerlei regels en wetten, want het juk van Jezus is zacht. En Hij is zachtmoedig en nederig, dat mogen we van Hem leren. Dat we het niet zelf behoeven te doen, maar het afleggen. Ja, daar moet je nederig voor zijn, omdat je belijdt het niet in eigen kracht te kunnen en te willen. Maar dan ervaar je die rust, voor je ziel, voor je lichaam. Veel klachten die we hebben hebben een geestelijke wortel en als we die niet weghalen kunnen we bidden wat we willen, maar zal de genezing niet intreden of de kwaal terugkomen. We kunnen dan heel hard roepen dat God niet geneest, maar als we die wortel laten zitten, kan Hij er niet bij.

Daarom, wat er in je leven ook speelt, stop met klagen en mauwen en geef het aan de Here Jezus, laat het bij Hem en ontvang Zijn vrede en rust, dan is het pas Kerst, want daar is Hij voor gekomen!

 

 

 

—————————————————-—————————————————————

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

 

Een gedachte over “Rust

  1. Pingback: Rust |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.