Eigendomsrecht

Leave a comment Standard

Of weet u niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, Die in u is en Die u van God hebt ontvangen, en dat u niet van uzelf bent? U bent immers duur gekocht. Verheerlijk daarom God in uw lichaam en in uw geest, die van God zijn.  1 Korintiers 6:19-20 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1Kor.6:12-20

We zijn niet meer van onszelf, want op het moment dat we ons leven aan Hem hebben gegeven is het van Hem. En we zijn gekocht en betaald. Dat hoort bij elkaar. Zeker tegenwoordig, want je kunt iets op internet kopen en als het je niet bevalt stuur je het, binnen 14 dagen, weer terug. Het blijkt uit onderzoek dat wij Nederlandsers daar veel gebruik van maken. Maar, halleluja, God stuurt ons niet terug als we niet bevallen, of als we een keer vallen, want Hij heeft ons ook al betaald! De Uitroep: Het is volbracht, betekent eigenlijk: Het is voldaan. We zijn gekocht en betaald. Satan en de zonde hebben geen rechtmatige grond meer om ons te bevelen en in de macht te houden. Nicky Gumble vergelijkt het in het Alpha boek met een transfer die een voetballer maakt van de ene ploeg naar de andere. De coach van de oude ploeg heeft geen zeggenschap meer over die voetballer, omdat hij gekocht is (en met vaak belachelijk hoge bedragen gaat dat gepaard) door de andere ploeg. Maar de prijs die Jezus betaalde was vele malen hoger dan de 222 miljoen waar Barcelona Nijmar voor kocht, namelijk met zijn eigen bloed! Is dat niet geweldig?

En daarom zijn wij ook de woonplaats geworden van de Heilige Geest, sterker nog wij zijn de Tempel. Niet een of ander gebouw is het huis van God, Nee, wij zijn het huis van God en daarom moeten we zuinig zijn op ons lichaam. Binnenkort spreek ik daar over op de Bijbelstudie op Groot Nieuw Radio, tijdens ‘Op weg met de Bijbel’ op een vrijdagavond. Zuinig zijn in lichamelijk opzicht, zuinig zijn in geestelijk opzicht.

We zijn Zijn eigendom, Hij mag doen en laten met ons wat Hij wil. Dat is een hele overgave, willen we dat? Zeg dan: Gebruik mij, Heer, voor Uw glorie, stuur mij maar waarheen U wilt….. durf je dat aan?

—————————————————-—————————————————————

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.