Iets nieuws

Leave a comment Standard

‘Zie, Ik maak iets nieuws. Nu zal het ontkiemen. Zult u dat niet weten? Ja, Ik zal een weg aanleggen in de woestijn, rivieren in de wildernis.’

Jesaja 43:19 HSV

Lezen: Jesaja 43:16-21

Nieuwjaarsdag 2019. Om te beginnen wens ik iedereen een gezond en gezegend 2019 toe, dat Gods nabijheid je zal omringen, je zult groeien in je geloof en geweldige dingen zult zien, want we hebben een geweldige God.

En God gaat iets nieuws doen, dat is de tekst van vandaag. Waar geen wegen zijn, waar geen doorkomen aan lijkt gaat Hij de weg banen, waar droogte is, ook geestelijk gezien, komt een rivier in de wildernis. En waar water is daar wordt het vruchtbaar. Gaan we God vertrouwen voor iets niets? Of zijn we vandaag opgestaan met de sleur van iedere dag? Het is dan wel nieuwjaarsdag, maar misschien heb je de jaarlijkse verplichtingen, op bezoek bij ouders of grootouders, nieuwjaar wensen etc. Maar vandaag begint God al met iets niets. Het is aan het ontkiemen, je ziet het nog nauwelijks, maar als je er alert op bent, zie je al die groene waas. God wil ons ook in 2019 verfrissen met Zijn Geest, de Opstandingskracht, Die Jezus uit de dood deed opstaan is in ruime mate beschikbaar. Laat je daar door vullen en inspireren en je zult een bovennatuurlijk leven leiden, vol avontuur en spanning. Dat ligt klaar voor iedereen, en je hoeft het niet te kunnen,alleen maar beschikbaar te zijn.

Heer, gebruik mij in dit nieuwe jaar voor Uw glorie, dat de werken die Jezus deed ook door mij gedaan zullen worden, door de Heilige Geest die in mij woont

—————————————————-—————————————————————

*

*

* Luister je a.s. Vrijdagavond ook weer naar ‘Op weg met de Bijbel, op Gert Nieuw Radio van 22u tot 22:30 met Carola Veldhuizen en ondergetekende?

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.