Bloedvloiende vrouw

Comment 1 Standard

En een vrouw die al twaalf jaar bloedvloeiingen had en die al haar bezit aan dokters uitgegeven had, maar door niemand genezen had kunnen worden, kwam van achteren naar Hem toe en raakte de zoom van Zijn bovenkleed aan; en onmiddellijk hield het vloeien van haar bloed op.  Lucas 8:43-44 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Lukas 8:40-56

Midden in het geweldige verhaal van de opwekking van het dochtertje van Jairus, bevindt zich nog een geweldig verhaal. Twee verhalen die los van elkaar lijken te staan, maar toch wel iets met elkaar te maken hebben. We zien dat het 12 jarige dochtertje van Jairus ernstig ziek is, op sterven ligt, volgens Mattheus zelfs al dood is. De situatie is nijpend, meteen ingrijpen is geboden. Jairus is ten einde raad. Maar het is druk onderweg, mensen willen allemaal Jezus zien. En dan is daar die vrouw. Al net zo lang als het kleine meisje oud is, is zij al ziek. Ze verliest bloed en is daarmee ook nog eens onrein volgens de joodse wetten (Lev.15:25-25) en mag niet eens in de nabijheid van mensen komen. Daarom besluipt ze de Here Jezus en wil ze Hem aanraken. Ze is zelf degene, die dat zo bepaalde, leren ons Mattheus en Markus. Ze heeft dus duidelijk geloof: als ik alleen maar de zoom van Zijn kleed aanraak, zal ik genezen worden, heeft ze bij zichzelf gezegd. Al haar geld had ze al aan doktoren uitgegeven en zonder resultaat, ernstig verzwakt moet ze zijn geweest, als ze al 12 jaar bloed verloor. Maar een aanraking van Jezus en de vloeiing stopte en ze werd weer rein, wat een wonder. Du moment dat ze Hem aanraakte stopte het, maar verliet de levensgeest het 12 jarige dochtertje. Het lijkt erop dat de boze wraak wil nemen. De vrouw is genezen, maar het meisje is dood. Gelukkig kennen wij het verhaal, maar de omstanders en Jairus niet, die zijn ten einde raad. Maar Jezus is overwinnaar!

Geloof is altijd nodig bij het tot stand komen van genezing. Het geloof van deze vrouw was dan ook ontzettend groot. En ze kon er niet over zwijgen. Dit was de eerste keer dat iemand zo genezen werd, maar later zie je dat anderen ook dit willen, alleen maar de zoom van Zijn kleed aanraken.

Hebben wij Jezus al aangeraakt, ondanks onze omstandigheden? De vrouw nam een groot risico, want ze brak de wet, ze mocht anderen niet aanraken. Hebben wij er alles voor over om Hem aan te raken en genezing te ontvangen? Lukas, die zelf dokter was, zei dat de normale doktoren haar niet konden helpen en ze al haar geld er aan had uitgegeven. Jezus was haar laatste redmiddel. Wel Hij laat niemand in de kou staan, ook jou niet, vandaag. Raak Hem aan en je zult nooit meer dezelfde zijn!

—————————————————-—————————————————————

* Luister je a.s. Vrijdagavond ook weer naar ‘Op weg met de Bijbel, op Gert Nieuw Radio van 22u tot 22:30 met Carola Veldhuizen en ondergetekende?

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Een gedachte over “Bloedvloiende vrouw

  1. Pingback: Bloedvloeiende vrouw |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.