Kracht, Liefde en Bezonnenheid

Leave a comment Standard

Want God heeft ons niet gegeven een geest van vreesachtigheid, maar van kracht en liefde en bezonnenheid. Schaam u dan niet voor het getuigenis van onze Heere. 2 Timoteus 1:7-8 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 2Tim.1:3-14

Je hoort zo vaak mensen zeggen dat ze me benijden vanwege de vrijmoedigheid die ik heb om, waar dan ook, mensen aan te spreken over de Blijde Boodschap. ‘Ik heb dat niet hoor’ zegt men dan. Wel, lieve mensen, ik ook niet van mijzelf. Van nature ben ik best verlegen, vind ik het eng om in een winkel iets te vragen en laat dat meestal regelen door mijn vrouw. Maar wanneer we op straat zijn om te evangeliseren, dan komt Gods Geest over mij en is nagenoeg iedereen die langs loopt de ‘klos’ Daarmee wil ik niet opscheppen, maar alleen maar laten zien, dat iedereen dat kan. Ook ik moet vaak iets overwinnen om mensen aan te spreken, maar door de Heilige Geest lukt me dat.

Dat is nu precies wat Paulus hier tegen zijn geestelijk kind, Timotheüs zegt. We hebben niet een geest van lafheid ontvangen, zoals het originele Griekse woordje luidt, maar van Kracht – Dynamis – explosieve kracht van de Heilige Geest, de kracht die we nodig hebben om een getuige van de Here Jezus te zijn, waar Hand. 1:8 over spreekt. Die kracht in je geeft je de vrijmoedigheid om mensen aan te spreken en te vragen of je voor ze mag bidden als je ziet dat er ergens iets mankeert. Maar het begint met het jezelf beschikbaar stellen. Door te zeggen: Heilige Geest van God, vul mij opnieuw en gebruik mij om vandaag iemand van de Here Jezus te vertellen in woorden en daden.

Dan ga je zulke mooie dingen zien. Een voorbeeld: Ik was eens bij de Zilveren Schaar, waar ze onder andere broeken korter maken. De man was even weg geweest en kwam terug en deed zijn jas uit. Daarbij trok hij een pijnlijk gezicht. Toen hij klaar was met mijn broek meten, vroeg ik hem of hij pijn had en dat bleek in zijn schouder te zijn. Ik mocht voor hem bidden en de pijn was weg! Het was een Turkse man! Dat kan je dus allemaal meemaken als je je laat leiden door de Heilige Geest.

Maar je drijfveer moet wel die liefde zijn, de bewogenheid voor mensen, want we hebben ook de Geest van Liefde gekregen, zonder wie de gaven van de Geest vruchteloos zijn. En die van bezonnenheid, zelfbeheersing staat er. Dus niet als een olifant door de porseleinkast, maar ook hierin je laten leiden door de Geest. Dan wordt ieder dag een avontuur, boodschappen doen, misschien langer dan je gepland had, maar is het leven niet meer saai en geloven dus zeker niet.

Heilige Geest van God, vul mij opnieuw en breng iemand op mijn pad, vandaag, die ik over Jezus kan vertelen, in woord en daad tot eer en glorie van Zijn Naam!

—————————————————-—————————————————————

* Luister je a.s. Vrijdagavond ook weer naar ‘Op weg met de Bijbel, op Gert Nieuw Radio van 22u tot 22:30 met Carola Veldhuizen en ondergetekende?

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.