Kinderen van God

Leave a comment Standard

De Geest Zelf getuigt met onze geest dat wij kinderen van God zijn. Romeinen 8:16 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Rom.8:1-17

Toen ik destijds mijn zoon adopteerde moest ik na verloop van tijd voor de rechtbank verschijnen. Daar moest ik beloven voor hem te zorgen en hem te behandelen als mijn eigen zoon, wat hij ook volledig is. Dat moest voor de rechtbank in Sri Lanka, maar later ook nog eens in Nederland. Ik moest dus getuigen dat hij mijn kind was en ik zijn vader.

Maar ik werd pas zijn vader door er voor hem te zijn, de dingen met hem te doen, die vaders doen, liefdevol voor hem te zorgen en hem als mijn kind te behandelen. Hij voelt ook niet als geadopteerd, ook niet na meer dan 30 jaar, maar als mijn eigen vlees en bloed

Dat is wat de Heilige Geest ook met ons doet. Hij getuigt met onze geest dat wij kinderen van God, door adoptie, zijn geworden. Hij heeft ons als Zijn kinderen aangenomen en wij zijn nu volbloed kinderen van God, met alle rechten en plichten, dus ook erfgenamen. Waarom zoveel mensen worstelen met het feit of ze wel of geen kind van God zijn is, omdat men het werk van de Heilige Geest niet kent. Wnnt die is het die getuigt, in harmonie met onze eigen geest, dat we het zijn. Allen die Hem hebben aangenomen, zegt Joh.1:12, heeft hij macht gegeven om kinderen van God te worden. Wat een voorrecht. En wanneer we dat weten en beseffen, dan gaan we daar ook naar handelen en wandelen. Dan bidden we niet meer als bedelaar, maar als zoon, als erfgenaam. Dan hoeven we onze positie ook niet meer te verdedigen, die hebben we gewoon. Weten dat je Gods eigen kind bent doet je anders leven, in vrijheid, maar ook in autoriteit.

Weet je het nog niet zeker? Ga dan naar http://www.gratisgeschenk.nl en neem Hem aan. Niet uitstellen, meteen doen!

—————————————————-—————————————————————

* Luister je vanavond ook weer naar ‘Op weg met de Bijbel, op Gert Nieuw Radio van 22u tot 22:30 met Carola Veldhuizen en ondergetekende?

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.