Ongehoorzaam

Leave a comment Standard

Men moet aan God meer gehoorzaam zijn dan aan mensen.  Handelingen 5:29(Herziene Statenvertaling)

Lezen: Hand.5:26-42

Wat een verschil met nog maar een aantal weken geleden. Toen zaten ze bij elkaar, met de deur op slot, te fluisteren, want ‘O, iemand mocht hen eens horen’. Toen verscheen Jezus plotseling in hun midden, want voor Hem blijft geen deur gesloten. Maar de angsthazen van toen, zijn de helden van vandaag. Het verschil? de Heilige Geest. Vlak voordat Hij ten hemel voer had Jezus het nog gezegd: Je zult kracht ontvangen en Mijn getuigen zijn. (Hand.1:8) En hier zien we het. Ze staan voor het Sanhedrin en ze zijn absoluut niet bang. De Joodse Raad, die ervoor gezorgd had dat Jezus werd omgebracht, voor wie ze ‘als de dood’ waren, toen. Onomwonden vertelt Petrus hen de waarheid en zet feitelijk de rechters in de beklaagdenbank. Want deze mannen hebben een missie: het evangelie doorgeven, getuigen van wie de Here Jezus is en wie Hij voor anderen wil zijn, de boodschap van Het Goede Nieuws. Coûte que coûte ‘Maar we hebben jullie verboden om nog ver deze man te spreken’ zeggen de mannen van de Hoge Raad hen dan. En dan spreekt Petrus de wijze worden van onze tekst: Je moet meer naar God luisteren dan naar mensen. M.a.w. uw bevelen gaan tegen datgene in wat God ons heeft opgedragen. Wat een moed, wat een lef, wat een vrijmoedigheid in de Heilige Geest. Maar ze halen de woede van de mannen over zich heen, ze willen hen zelfs doden. Maar na de wijze woorden van Gamaliel worden ze alleen maar weggestuurd na gegeseld te zijn. En ze zijn er nog blij om ook.

Wat houdt ons tegen om een getuige van de Here Jezus te zijn, waar Hij ons ook geplekt heeft? Is het zo moeilijk. Komen we niet uit onze woorden, doen we het, figuurlijk gezien dan, in onze broek. Je zou je kunnen afvragen of we dan de Heilige Geest wel hebben. Want waar is onze kracht om te getuigen? Hij is die kracht, hij maakt ons vrijmoedig, dat we voor niemand terugdeinzen. We hebben de Heilige Geest niet ontvangen om een goed gevoel te hebben, te kicken, over de grond te rollen, te shaken, of wat dan ook. We hebben Hem ontvangen opdat we getuigen kunnen zijn!

Je ziet het verschil bij de discipelen, ziet men ook het verschil bij ons? Ik heb dat wel eens vaker gezegd. Als iemand ons, vol van de Heilige Geest ontmoet, lopen ze de kans een ontmoeting te hebben met Jezus, omdat Hij, door Zijn Geest, in ons woont. Is ons hart zo vol van Hem, dat het overloopt? Zijn we nog steeds zo verliefd op Hem dat we in Vuur en Vlam staan? Zo niet, laat je fikkie dan weer oprakelen, want er gaat een wereld verloren omdat wij het ze niet vertellen. En neem die zweepslagen, pesterijen, dat hoongelach maar op de koop toe. Het staan in geen verhouding met wat Hij voor ons heeft gedaan. Vraag het vandaag:

Heilige Geest van God, Vul mij opnieuw en breng mensen op mijn pad die ik vrijmoedig over Jezus kan vertellen.

Moet je eens zien wat er gebeurt. ik hoor het graag!

—————————————————-—————————————————————

* Luister je a.s. Vrijdagavond ook weer naar ‘Op weg met de Bijbel, op Groot Nieuw Radio van 22u tot 22:30 met Carola Veldhuizen en ondergetekende?

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.