Mensen vangers

Leave a comment Standard

‘Wees niet bevreesd, van nu aan zult u mensen vangen. Lukas 5:10b

Lezen: Lukas 5:1-11

Gisteren ben ik weer opnieuw getraind door mijn mentor, die mij op de route zette van het effectief evangeliseren. Sinds die training december 2011 hebben wij, onze stichting en de mensen die we hebben getraind al rond de 5000 mensen tot Jezus mogen leiden. Het is goed om weer eens opgefrist te worden en een nieuwe zalving te ontvangen. Ik vormde een team met een jonge, Chinese dame, afkomstig uit Canada en woonachtig in Amersfoort en twee aan twee gingen we de stad Amersfoort in om het goede nieuws te delen. Samen konden we 5 mensen bij Jezus brengen, het hele team bracht er 41 – met in totaal 17 arbeiders. Lees hier het verslag: https://diarie56.wordpress.com/2019/02/09/love-in-action-amersfoort/

Toen deze tekst vanmorgen voorbij kwam aarzelde ik dan ook geen moment om deze te nemen. Wist je dat er 16,3 miljoen Nederlanders nog onbekeerd zijn en dus verloren gaan als Jezus vandaag terug zou komen? Daar zitten ook nog heel veel kerkmensen bij…. We hebben dus nog wat te doen. Ik denk dat het gros van alle gelovigen nog nooit iemand tot Jezus heeft geleid….

En de tekst van vandaag is niet alleen tegen Petrus. Hij is tegen alle discipelen van Jezus gericht. Het is het verhaal van de wonderbare visvangst. Petrus en zijn maten hebben de hele nacht gevist en nog niks gevangen. Zo is het met veel mensen ook, als ze al evangeliseren zijn er maar heel weinigen, die ze echt tot Jezus kunnen leiden. Jezus zegt tegen Petrus dat hij weer in de boot moet gaan, op klaarlichte dag en de netten aan de andere kant moet uitgooien. Bizar, Petrus was een professionele visser, hij wist als geen ander hoe je moet vissen en Jezus was een timmerman, die had er toch zekers geen verstand van? Maar dan komt het geloof van Petrus om de hoek kijken: Op Uw woord zullen we het doen.

Soms moet je eens iets anders proberen als wat je tot nu hebt gebruikt niet werkt, dat leerde Petrus dus ook, want de netten dreigden te scheuren en hij had de hulp van anderen nodig om de vangst niet verloren te laten gaan. Gooi je netten eens aan de andere kant uit en probeer de manier die voor ons zo succesvol is. Want de Here Jezus zei dat de velden wit zijn en de oogst groot. Dan kan het niet anders dan dat als we gaan vissen we mensen vangen. Dat is de belofte in de tekst van vandaag. En het woordje vangen wat hier gebruikt wordt zegt dat we levend vangen, de Naardense vertaling zegt het zo: van nu af zul je iemand zijn die mensen vangt ten leven!Mooi he? In De Matheus versie van dit verhaal zegt Jezus dit: ‘En Hij zei tegen hen: Kom achter Mij aan, en Ik zal u vissers van mensen maken.’ Mattheüs‬ ‭4:19‬ ‭HSV‬‬

Dus, als we Hem volgen gaan we mensen vangen. Als je nog nooit iemand tot Jezus hebt geleid, wordt het tijd om je netten aan de andere kant uit te gooien. Laat je trainen. Nodig ons uit voor een Krachtevangelisatie Training, of ga eens langs in Amersfoort op de eerste van de maand (Raphael gemeente) Maar word een visser, een vanger van mensen, ten leven, want God wil niet dat er ook maar iemand verloren gaat (2Petr.3:9) En Hij wil daar iedereen voor gebruiken, dus zeker jou. Vanaf nu zul je een mensenvanger zijn. Begin vandaag!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.