Ontwapenend

Comment 1 Standard

Hij zal oordelen tussen de heidenvolken en veel volken vonnissen. En zij zullen hun zwaarden omsmeden tot ploegscharen en hun speren tot snoeimessen. Geen volk zal tegen een ander volk het zwaard opheffen. Oorlog voeren zullen zij niet meer leren. Huis van Jakob, kom, laten wij wandelen in het licht van de HEERE.  Jesaja 2:4-5 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Jesaja 1:1-5

Wat is dit en geweldige profetie, zo aan het begin van het boek Jesaja. Een profetie, die nog uit moet komen, want zo ver zijn we nog lang niet. Nog is Jeruzalem een steen des aanstoots, waar de volken zich aan vertillen.

Maar er komt een tijd, dat alle volken naar Jeruzalem zullen gaan om daar het Woord van God te horen en als gevolg van dat effect op dat Woord in hun leven zullen ze de oorlog niet meer leren en zullen zwaarden speren omgesmeed worden tot ploegscharen. De tekst die op het gebouw van de Verenigde Naties te vinden is….. Ze hunkeren daarnaar, maar dat kan alleen als de vrede van de Ene in je hart woont, en dat komt door het geloof in de Here Jezus.

Maar Jesaja eindigt deze profetie met een oproep en die mogen ook wij ons ter harte nemen: Kom huis van Jacob, en ik doe niet aan de vervangings-leer, als ik zeg dat ook wij daar, doordat we op Israel geënt zijn, daarbij horen. Kom, dus allen die in Jezus geloven, laten wij wandelen in het Licht van de HERE. Nu heeft onze Here Jezus gezegd dat Hij het Licht der wereld is, maar ook dat wij het licht der wereld zijn, omdat Hij naar de Vader is gegaan, ons de Heilige Geest gegeven heeft en wij dus door Hem, de duisternis moeten verdrijven. Want waar het Licht komt moet het duister wijken. Waar wij komen, vol van de Heilige Geest, moet de duisternis en de werken van de duisternis opzouten, wegwezen, benen maken.

Mijn bede is, dat wij als gelovigen, vervuld met de Heilige Geest, steeds meer die positie in gaan nemen, die God voor ons bedoeld heeft. Ziekte moet wijken voor de Naam van Jezus, demonen moeten wijken voor de Naam van Jezus en de werken van satan kunnen niet blijven bestaan als Gods volk zich aaneensluit. Laten wij wandelen in het Licht, zodat we het licht kunnen zijn en de volken naar Jeruzalem gaan, naar de tempel, en wij zijn de tempel van de Heilige Geest om van ons vrede te leren, de vrede, die alle verstand te boven gaat en alleen afkomstig is van de Vredevorst Hemzelf, de Here Jezus Christus!

—————————————————-—————————————————————

* Luister je a.s. Vanavond ook weer naar ‘Op weg met de Bijbel, op Groot Nieuw Radio van 22u tot 22:30 met Carola Veldhuizen en ondergetekende?

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Een gedachte over “Ontwapenend

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.