Prikkel

Leave a comment Standard

De dood is verslonden tot overwinning. Dood, waar is uw prikkel? Graf, waar is uw overwinning?  1 Korintiers 15:55(Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1 Kor. 15:50-58

We staan aan de vooravond van wat we de lijdenstijd zijn gaan noemen. Volgende week barst op veel plekken het carnaval los en je hoeft niet eens meer van katholieke huize te zijn om daar aan mee te doen, laat staan dat je daarna nog 40 dagen gaat vasten.

Maar vandaag nemen we alvast een voorproefje op waar het allemaal toe leidde: de Opstanding. In 1 Korinthe 15 trekt Paulus fel van leer tegen hen die leren dat de opstanding alleen maar iets geestelijks is. Ook vandaag de dag vind je zulke leerstellingen nog in de kerk, met name in de vrijzinnige hoek. Maar zegt Paulus, als Jezus niet is opgestaan, dan kunnen we er wel mee ophouden, want dan is ons geloof tevergeefs. Maar Halleluja, Jezus is opgestaan en Hij leeft nog steeds. Daarom demonstreren wij nog steeds de Opstandingskracht, Die Jezus uit de dood deed opstaan, als we de zieken genezen en de zielen winnen!

Want de dood heeft niet het laatste woord. Hoe erg het ook is als we geliefden moeten missen, er is een weerzien als ze in de Here gestorven zijn. Iemand trok dat laatst in twijfel, maar we zullen elkaar weerzien, maar het allerbelangrijkst wie we gaan zien is natuurlijk de Here Jezus en eer we de schare, die niemand tellen kan allemaal hebben gehad, zijn er wel 10.000 jaar voorbij. Maar ik droomde eens dat ik, toen ik stierf, mijn prematuur overleden dochtertje aan de hemelpoort op mij zag staan wachten. Ze pakte mijn hand en zei: ‘Kom Pap, ik zal je de straten van goud laten zien’ Dat zal toch geweldig zijn?

Maar de dood heeft niet het laatste woord, hij is een verslagen vijand, verzwolgen in de overwinning. Want eens zal de dood de doden weergeven en de zee de lichamen van hen die verdronken zijn of een zeemansgraf hebben gehad. En dan zal Jezus terugkeren en zullen we eeuwig met Hem leven. Dat doen onze geliefden nu al, maar dan op de nieuwe aarde, waarop gerechtigheid woont.

Maar tot die tijd hebben we nog de roeping om zoveel mogelijk mensen mee te nemen, die we straks zullen weerzien en die zullen zeggen: ‘dankzij jou ben ik hier, omdat jij me van Jezus hebt verteld en me tot Hem hebt geleid. Want als we Hem kennen als onze Heiland en Verlosser is de dood slechts een ingang tot het nieuwe leven hierna. Daarom is de angel eruit, kan de schorpioen ons niet meer prikken en kunnen we zelfs op ze gaan staan. Red zoveel mogelijk mensen als je kan, dan hoeven ook zij niet meer bang te zijn voor de dood!

—————————————————-—————————————————————

* Luister je a.s. Vrijdagavond ook weer naar ‘Op weg met de Bijbel, op Groot Nieuw Radio van 22u tot 22:30 met Carola Veldhuizen en ondergetekende?

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.