Elkaar Liefhebben

Leave a comment Standard

In elk geval moet ook gij, ieder in het bijzonder, zijn vrouw zó liefhebben: als zichzelf, en opdat de vrouw de man kan eerbiedigen Efeziers 5:33 (Naardense vertaling)

Lezen: Efeze 5:22-33

Ik heb de tekst vandaag geciteerd uit de Naardens bijbelvertaling, omdat ik daar het woordje opdat in zag staan en dat ook in het Grieks staat. Want als we dat weg laten wordt het een gebod, nu is het een gevolg van. En dat is dus wezenlijk iets anders.

Paulus schrijft in dit stukje over het huwelijk tussen man en vrouw (oeps) en vergelijkt dat met Christus en Zijn gemeente. En zoals de Here Jezus ons liefhad en Zich voor ons overgaf, zo horen wij mannen onze vrouwen lief te hebben. Met een jezelf opofferende liefde. Ze zeggen wel eens: de grond is te koud waar ze loopt en dat geeft aan dat we met liefde zorg mogen dragen voor onze vrouwen. Laten we waken voor sleur in onze huwelijken. Laten we ook hierin de duivel geen voet geven, want de satanisten bidden voor het te gronde gaan van christelijke huwelijken. Daarom moeten we elkaar liefhebben en respecteren, juist in het huwelijk de ander uitnemender achten dan onszelf. Want het is duivel eraan gelegen dat mooie tussen twee mensen, waarmee God Zijn relatie met ons vergelijkt, kapot te maken.

Daarom, broeders, koester je prinses, zorg voor haar, verwen haar, wees er voor haar, opdat zij je respecteert, niet om wat je doet, maar om wie je bent. En zusters, hou van je man, ondanks zijn ochtendhumeur, zweetsokken en gesnurk. Laat de romantiek weer toe in je huwelijk en wees er voor elkaar. Laat de drukte van je werk, je gezin, je kinderen dat niet roven, hoe belangrijk het allemaal is. Want er wordt op ons gejaagd.

En vooral bid voor elkaar, juist als het minder lijkt te gaan. En als de eerste liefde is verkoeld of bekoeld, bid dan voor nieuwe passie in je relatie met je partner. Want zoals Jezus ons lief had, moeten we elkaar lief hebben, zeker in het huwelijk.

Even verder op in deze geweldige brief, gaat het over geestelijke strijd. Ik verzeker je, dit stukje is net zo geestelijk. Wees er voor elkaar, zorg voor elkaar en respecteer elkaar. Opdat de vader verheerlijkt worde in de Naam van Jezus.

—————————————————-—————————————————————

* Luister je a.s. Vrijdagavond ook weer naar de, voorlopig laatste ‘Op weg met de Bijbel, op Groot Nieuw Radio van 22u tot 22:30 met Carola Veldhuizen en ondergetekende?

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.