Onomstotelijk

Comment 1 Standard

Dit is een betrouwbaar woord en alle aanneming waard dat Christus Jezus in de wereld gekomen is om zondaars zalig te maken.  1 Timoteus 1:15 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1Tim.1:12-17

Je kan aan deze tekst, aan deze waarheid, niets af doen, of je maakt het evangelie waardeloos. Daarom zegt Paulus tegen zijn geestelijke zoon, Timotheüs: het is betrouwbaar, ik vind de vertaling die het Boek gebruikt hier heel mooi: onomstotelijk. Het staat zo vast als een rots, als de Rots, als de Here Jezus Zelf.

Hij is in de wereld gekomen, niet om rechtvaardige mensen te redden, niet om mensen te redden die zich bekeerden en vanaf toen de goede weg liepen, nee, Hij kwam om zondaars te redden. Ja, je leest het goed, overspelige, pornoverslaafde, hoererende, stelende en moordende, roddelende en achterbakse mensen, dus u, jij en ik!

En dat is de boodschap van het evangelie. Hij kwam om ze zalig te maken, te behouden, sozo is het griekse woord., redden, genezen, bevrijden!

Te redden van hen die in doodsnood verkeren. Want wie dit niet aanneemt gaat verloren. We mogen niet meer spreken over de hel, maar de bijbel doet dat wel. En daarom dringt ons de liefde van God om deze boodschap te delen, van de daken te schreeuwen en om mensen te dwingen om in te gaan (Luk.14:23) want Zijn huis moet vol zijn!

‘Maar dan moeten de mensen wel weten dat ze zondig zijn’ hoor ik vanuit de ‘zware’ hoek. Wel, lieve mensen dat is nu de taak van de Heilige Geest, want Hij overtuigt de mensen van zonde, gerechtigheid en oordeel. En dat kan Hij heel goed, daar heeft Hij onze hulp niet bij nodig. Joh. 3:17 zegt dat de Here Jezus niet gekomen is om te oordelen, en aangezien wij zo gezonden zijn als Hij is, moeten wij dat ook niet doen. Mensen voelen het als we met oordeel in ons hart naar ze toe komen, werpen meteen een barrière op en ze zijn onbereikbaar. Wij moeten, net als Jezus, onvoorwaardelijk de mensen liefhebben.

Heb je de Here Jezus nog nooit echt aangenomen als je Heiland en Verlosser? Ga dan naar http://www.gratisgeschenk.nl en doe het vandaag!

En als je dat wel hebt gedaan, dring er dan bij je omgeving, die dat nog niet gedaan heeft, op aan, om dat te doen. Morgen kan te laat zijn Want er is Redding, genezing en bevrijding voor iedereen beschikbaar, dankzij het verlossende en volbrachte werk. Dat staat onomstotelijk vast!

—————————————————-—————————————————————

* Luister je a.s. Vrijdagavond ook weer naar de, voorlopig laatste ‘Op weg met de Bijbel, op Groot Nieuw Radio van 22u tot 22:30 met Carola Veldhuizen en ondergetekende?

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Een gedachte over “Onomstotelijk

  1. Pingback: Onomstotelijk |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.