Vrucht dragen

Leave a comment Standard

En dit zijn zij bij wie in de goede aarde gezaaid wordt: zij horen het Woord en nemen het aan en dragen vrucht, de één dertig-, en de ander zestig-, en de ander honderdvoudig.  Marcus 4:20 (Herziene Statenvertaling)

Lezen:Markus 4:10-20

Ik weet niet hoe het jou verteld is, maar ik heb wel gehoord dat als we het woord gaan brengen, of gaan evangeliseren, dat dan een kwart van het zaad maar in goede aarde valt en driekwart ervan op dorre aarde, tussen de distels of tussen de rotsen.

Nou, ik kan je een ding vertellen dat er geen boer is die zijn zaad zo verspilt. Hij kijkt nauwkeurig waar hij zaait om het overgrote deel tot vrucht te laten komen. Maar ook hier worden onze resultaten gebruikt om het woord aan te passen.

Zaad is kostbaar en daarom wil je dat het vrucht draagt. En er is gezaaid, ook in Nederland en daarom is het tijd om te oogsten. Want de oogst is rijp, de velden zijn wit en de oogst is groot, het zijn de arbeiders waar het aan schort, zegt de Here Jezus Zelf. We zijn gered om te redden , onszelf te vermenigvuldigen, om nieuwe discipelen te maken, kortom om vrucht te dragen. Want een deel van de oogst werd weer gebruikt om opnieuw te zaaien en te daardoor oogsten. Menige gelovige heeft nog nooit iemand tot Jezus geleid, terwijl dat onze ‘core business’ zou moeten zijn.

30, 60, 100 mensen al tot de Heer geleid? Dankzij de methode van het Zielenwinnend script kan ik daar ja op zeggen en willen we daar ook mensen in trainen zoals op 6 april a.s. weer in Rotterdam. Geef je op op onderstaande link!

Want Mijn huis moet vol zijn, zagen we gisteren al en God wil ons allemaal daarbij inschakelen. Of je nu de gave van evangelisatie hebt, die overigens niet bestaat, of niet. We zijn geroepen om getuigen te zijn. 1/4 van het zaad dat maar vrucht draagt, laat me niet lachen, of beter gezegd, niet huilen. Kijk om je heen, hoeveel mensen ken je die op dit moment eeuwig verloren zouden zijn, als Jezus vandaag zou terugkomen of als ze vandaag zouden sterven? Vraag of de Heilige Geest je wil vullen en openingen geeft zodat je de oogst kunt binnen halen en vrucht kan gaan dragen. Of is het zaad ook bij ons niet in goede aarde gevallen?

—————————————————-—————————————————————

* Luister je ook vanavond weer naar de, voorlopig laatste ‘Op weg met de Bijbel, op Groot Nieuw Radio van 22u tot 22:30 met Carola Veldhuizen en ondergetekende?

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Doe mee met de Soul Winning Action Training op 6 april a.s. En geef je hier op: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-soul-winning-action-training-56554309462?

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.