Licht versus duisternis

Leave a comment Standard

En dit is de boodschap die wij van Hem gehoord hebben en aan u verkondigen, dat God licht is en dat in Hem in het geheel geen duisternis is.  1 Johannes 1:5(Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1 Joh.1:5-10

Waar het Licht verschijnt verdwijnt de duisternis. Je ziet het iedere morgen weer gebeuren en in deze tijd van het jaar weer steeds vroeger. Het is een wet, die is ingesteld bij de schepping toen God sprak: ‘er zij licht’ en er was licht. Het licht is dan ook van Hemzelf afkomstig, want zegt onze tekst: God is Licht. Jezus zei immers ook dat Hij het Licht der wereld is en dat wie in Hem blijft nooit meer in de duisternis hoeft te wandelen. Wandelen in de duisternis is gevaarlijk. Je ziet niet waar je bent, waar je loopt, de gevaren niet, de hobbels en de obstakels evenmin en voor je het weet ligt je op je snufferd. Maar als we in het licht wandelen, ons pad door God laten beschijnen, Hem volgen, dan zien we waar we lopen.

Er is geen spoortje van duisternis bij Hem, totaal helemaal niets. Ik kan altijd zo boos worden als mensen God van verkeerde dingen beschuldigen. Zelfs mensen die zeggen dat hun ziekte bij God vandaan komt en dat Hij het zo gebruikt. Dat laatste kan dan wel waar zijn, omdat Hij alle dingen doet medewerken ten goede, maar het eerste absoluut niet. Deze tekst onderstreept dat nog eens. Er is dan ook geen plek voor berusting als het je overkomt, maar van weerstand bieden tegen de dingen van de boze en tegenover de duisternis Zijn Licht plaatsen.

In in dat licht moge ook wij weer onze taak oppakken; eveneens het licht van de wereld zijn, want waar wij, vol van Zijn Licht en kracht verschijnen, moet de duisternis wijken. Dat is toch geweldig? Laten we daarom schijnen, opstaan en schitteren om het licht, het Licht door te geven. In Jezus Naam

—————————————————-—————————————————————

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Doe mee met de Soul Winning Action Training op 6 april a.s. En geef je hier op: http://soul-winning-action-training.ga

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.