Eeuwig Woord

Comment 1 Standard

Maar het Woord van de Heere blijft tot in eeuwigheid. En dit is het Woord dat onder u verkondigd is.  1 Petrus 1:25 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1Petr.1:13-25

Petrus citeert hier Jesaja in dit en het vorige vers. Alles vlees is glas en dat verdort, hoe mooi het er in eerste instantie uit kan zien, het is maar tijdelijk. Maar het Woord van God, het gepredikte Woord van God, blijft tot in eeuwigheid en dat is het evangelie van de Here Jezus Christus, de blijde boodschap, die ik gisteren weer heb mogen inspreken bij TWR zie Opnamen TWR wat weer heel bijzonder was.

Dat woord van God is zo rijk, is zo kostbaar, dat het mensenlevens op de kop zet, vernieuwt en verfrist. Dat het voedsel is voor je ziel en je iedere dag weer krachtig en energie geeft. In dat Woord te spitten en te graven is zo geweldig en verrijkend en je raakt nooit uitgegraven, er is altijd meer. Zeker als je het Licht van de Heilige Geest erover laat schijnen.

Voor veel mensen klinkt de Bijbel als een afgedaan boek, stoffig en ouderwets, maar het is het Levende Woord van God, waarin je een ontmoeting kunt hebben met de Here Jezus en met de Vader door de Geest.

De zegen van de reformatie was dat het woord weer werd teruggegeven aan de gemeente en aan de mensen, dat iedereen in staat is om dat woord zelf te lezen en het tot zich te nemen. De Bijbel is nog steeds het meest verkochte boek op aarde, waarom? Omdat er leven in te vinden is, voor wie het vinden wil. Een van onze Bijbelschoolstudenten is tot geloof gekomen omdat hij op een hotelkamer de bijbel ging lezen. Dat is toch geweldig? En het houdt stand in eeuwigheid en zal geen duimbreed wijken. Theologen kunnen erover vallen, fictie-schrijvers verhalen over verzinnen (Dan Brown) maar het blijft omdat het eeuwigheidswaarde heeft. Een bron van inspiratie voor iedere gelovige,

Daarom lees je Bijbel, bid elke dag, dat je groeien mag!

—————————————————-—————————————————————

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Doe mee met de Soul Winning Action Training op 6 april a.s. En geef je hier op: http://soul-winning-action-training.ga

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Een gedachte over “Eeuwig Woord

  1. Pingback: Eeuwig Woord |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.