Waarheid en wijsheid

Comment 1 Standard

Zie, U vindt vreugde in waarheid in het binnenste, in het verborgene maakt U mij wijsheid bekend.  Psalmen 51:8 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Psalm 51

David had gezondigd en niet zo’n beetje ook. Overspel en moord, overtredingen waar in principe in Israel de doodstraf op stond. Hij had gestenigd moeten worden. Maar in deze Psalm belijdt hij zijn zonden, toont hij berouw en bekeert hij zich. Belangrijke elementen om vergeving te ontvangen. En onze God is een vergevende God. Halleluja.

Want wie van ons kan de eerste steen werpen naar David? Wie is er zonder zonde?

Het wordt niet goedgepraat, God praat nooit de zonde goed, maar als wij onze zonden belijden is Hij getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven.

In het vers van vandaag zegt David dat God vreugde vindt in waarheid in het binnenste en ons wijsheid in het verborgene bekendmaakt. De waarheid is een van de stukken van de geestelijke wapenrusting, waarmee we ons moeten omgorden. In ons leven mag geen plaats zijn voor leugen, want dan raken we verstrikt. Ook die hele kleintjes niet. Eerlijkheid en goedheid horen kenmerken te zijn van hen die Totaal Anders zijn.

En we weten dat als we wijsheid tekort komen, we dat allemaal aan God kunnen vragen en dat Hij ons dat dan ook geeft, in ruime mate. Onze intieme tijd met Hem is daar bij uitstek voor geschikt. En Hij download het dan in ons. Zodat je ineens weet wat je moet doen, wat je moet zeggen, hoe je moet handelen. God geeft ook woorden van wijsheid, als gave van de Geest. Dan zijn het dingen die echt en alleen van Hem kunnen komen en die we ontvangen als we open zijn om Zijn stem te verstaan.

In alle droefheid en misère, het kostte David en Batseba hun ‘liefdesbaby’, is er dan toch nog hoop. Ondanks de zonde is God genadig en rechtvaardig. Wie zou zo’n God nu niet willen dienen?

—————————————————-—————————————————————

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Doe mee met de Soul Winning Action Training op 6 april a.s. En geef je hier op: http://soul-winning-action-training.ga

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Een gedachte over “Waarheid en wijsheid

  1. Pingback: Het hart |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.