Ontrukt

Comment 1 Standard

Die Zichzelf gegeven heeft voor onze zonden, opdat Hij ons zou ontrukken aan de tegenwoordige slechte wereld, overeenkomstig de wil van onze God en Vader. Galaten 1:4 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Gal.1:1-9

Aan het begin van zijn brief aan de Galaten gebint Paulus met het evangelie nog eens kort en bondig uit te leggen. De Galaten waren beïnvloed door Joden, die vonden dat ze alle Joodse wetten en rituelen moesten houden, omdat ze anders geen toegang tot het heil zouden hebben. Paulus trekt daar in deze brief fel van leer tegen, omdat genade en genade alleen dat doet.

Daarom dus nog eens in het kort dat evangelie. Dat de Here Jezus gekomen is en Zichzelf gegeven heeft voor onze zonden. Toen Hij stierf riep Hij het uit: Het is volbracht! Het is betaald en Hij verzegelde dat met Zijn bloed. En daarmee ontrukte Hij ons uit de tegenwoordige slechte wereld.

Op het moment dat we ons overgeven aan Hem, Hem uitnodigen in ons hart zijn we een nieuwe schepping, weet je nog Fonkelnagelnieuw? En dat ontrukken, dat duidt op geweld, losgetrokken, want die tegenwoordige slechte wereld, geregeerd door Gods tegenstander en de onze, de boze, wil ons niet laten gaan. Hij wil niet dat we worden gered, maar als dat dan zo is, wil hij zeker niet dan we gaan wandelen in de kracht en de autoriteit die we van de Here Jezus gekregen hebben. Gisteren sloten we onze Module Genezing en Bevrijding af. Al onze cursisten hebben met mensen gebeden voor genezing, geleid in bekering en vergeving en demonen zien vertrekken op hun woord, door de Naam van Jezus. En er was strijd omheen, jawel, want de boze wil dat niet. Maar iemand, die bevrijd is uit de macht van de duisternis, heeft geen bindingen meer met hem, ook al wil hij die vasthouden. (Onbeleden) Zonden en het niet vergeven van mensen geeft hem legale grond om ons vast te houden en ons te laten leven onder het niveau van wat God eigenlijk voor ons bedoeld heeft. Bevrijding kan je dan helpen om op dat niveau te komen. En dat willen we zo graag aan anderen leren.

Want wij, christenen, zijn een potentieel leger, wat de werken van de duisternis kan verbreken, alleen liggen we nog te snurken, discussiëren we over van alles en nog wat, maar strekken ons niet uit naar de belofte die de Here Jezus ons gegeven heeft om de werken toe doen, die Hij deed, en zelfs nog grotere. (Joh.14:12) D.m.v. deze module helpen we je daar mee op weg. Want als we gezonden zijn, zoals Hij is, de Geest niet met mate hebben verkregen, dan zal ons leven een gevaar moeten zijn voor alle vormen van kwaad. Dus leger: ontwaak, word wakker, ga je ding doen. Want hiervoor zijn we verlost, gered, ontrukt uit de macht van de duisternis, zodat we ook anderen daar deel aan kunnen laten hebben. Want dat is overeenkomstig de wil van God de Vader!

Het was Zijn plan, uitgevoerd door Zijn Zoon en aangezien Hij niet wil dat er ook maar iemand verkoren gaat hebben we nog wel wat te doen. Je bent ontrukt, met kracht, leef dan in die kracht, leef dan vanuit die kracht, tot eer van Hem en Hem alleen!

Een gedachte over “Ontrukt

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.