Zoals Hij

Leave a comment Standard

Geliefden, nu zijn wij kinderen van God, en het is nog niet geopenbaard wat wij zullen zijn. Maar wij weten dat, als Hij geopenbaard zal worden, wij Hem gelijk zullen zijn; want wij zullen Hem zien zoals Hij is.  1 Johannes 3:2 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1Joh.3:1-17

ik mag van facebook niet meer delen in andere groepen, omdat de inhoud van de Opfrisser aanstootgevend zou zijn… helpen jullie mee om het goede nieuws te verspreiden en delen jullie het?

Het is altijd Gods doel geweest dat we op Hem zouden lijken. Daarom schiep Hij de mens naar Zijn beeld, naar Zijn gelijkenis. Hoe prachtig is het als een kind van je op je lijkt, niet eens zozeer kwa uiterlijk, maar zeker als het je (goede) eigenschappen heeft.

Wel precies zo geniet de Vader als wij op Hem, op Zijn Zoon lijken. Dat zal straks bij Zijn komst helemaal volledig en perfect zijn, maar nu al mogen en kunnen we ons daarnaar uitstrekken. Want wij zijn kinderen Gods. Ik hoor van mensen van orthodoxe origine zeggen, als ik met hen spreek tijdens evangelisatie op straat, dat je dat nooit kunt weten, maar dat is niet waar. Johannes, in zijn eerste brief, zegt het heel duidelijk, zie vers 1. Hoe erg moet het voor een vader zijn als zijn kind twijfelt aan zijn vaderschap en een DNA test laat doen? Zo zijn wij als we niet beseffen kinderen van God te zijn! Denk daar maar eens over na!

En door het werk van de Heilige Geest in ons, wordt Christus is ons, de Hoop der heerlijkheid, openbaar. Dan gaan we op Hem lijken in ons karakter: de vrucht van de Geest en de werken doen die Hij deed: de gaven van de Geest.

De Here Jezus zei tegen zijn discipelen dat het beter was dat Hij ging, omdat de Geest anders niet kon komen. Zijn doel was dat wat Hij deed, de werken van de duisternis verbreken, nu door Zijn discipelen, Zijn volgelingen, dus door jou en mij, zouden worden gedaan. Dat zou veel effectiever zijn. Daarom zegt Hij ook dat we dezelfde dingen, ja nog groter = meer, zouden moeten doen, want Ik ga tot de Vader.

Het is het doel van de tegenstander om dat nu juist onder te laten sneeuwen en ons te doen geloven dat het alleen voor grote Godsmannen en vrouwen is weggelegd. Kolder, leugen. Wanneer Gods Geest in je woont en je dus een kind van Hem bent is je doel: lijken op Jezus. Voor wie kan jij een Jezus zijn vandaag? Vraag de Heilige Geest je dat te laten zien en ja, het klopt, wij kunnen het niet, maar Hij, Die in ons is wel!

Ik wil lijken op Hem, jij ook?

—————————————————-—————————————————————

* Doe mee met de Soul Winning Action Training op 6 april a.s. En laat je activeren om effectief te zijn in Gods Koninkrijk. Geef je hier op: http://soul-winning-action-training.ga

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.