Sterk als de de dood

Leave a comment Standard

Want de liefde is sterk als de dood, de hartstocht onstuitbaar als het graf. Haar vonken zijn vurige vonken, vlammen van de HEERE. Vele wateren kunnen de liefde niet uitblussen en rivieren spoelen haar niet weg. Al.  Hooglied 8:6b(Herziene Statenvertaling)

Lezen: Hooglied 8:1-7

Hooglied is een bijbelboek waar niet zo vaak uit gepreekt wordt. Men weet zich er geen raad mee. Want op niet mis te verstane wijze komt daar de liefde en de hartstocht van twee mensen aan bod. Op mooie, dichterlijke en romantische wijze wordt die beschreven. En het allermooiste is dat het gebruikt wordt om een beeld te schetsen van de Here Jezus en Zijn Bruid, de gemeente. Want zoals twee geliefden elkaar liefhebben zo beschrijft de dichter de liefde van de de Bruidegom voor Zijn Bruid. Deze tekst krijgt dan een bijzonder tintje in de 40 dagen tijd, als we stil staan bij het lijden en sterven van de Here Jezus. Want Zijn liefde moest zo sterk zijn als de dood, was zelfs sterker dan de dood, want de dood kon Hem niet vasthouden, ze was onstuitbaar als het graf, sterker nog, het graf kon Hem niet gevangen houden! Want het was Zijn liefde voor Zijn Bruid, maar ook voor jou en mij, die Hem naar het kruis bracht, om daar voor ons te sterven, plaatsvervangend. Om ons te kopen en te betalen met Zijn eigen Bloed. Halleluja.

Hoe geweldig is het dan dat wij ook elkaar zo lief mogen hebben. Onszelf opofferend, omdat je van degene houdt, die je hart gestolen heeft. Dan doe of laat je dingen, niet uit plicht, maar uit liefde. Dan wordt het allemaal ineens anders.

Maar besef ook, dat wat voor kritiek je ook op de (je) gemeente kan hebben, en soms ook terecht, het is wel de Bruid van Christus. En samen zij wij die gemeente. Schoppen en slaan kan iedereen, bouwen slechts enkelen. Laten we daarom, met respect, omgaan met de bruid, die ooit stralende, zonder vlek of rimpel voor haar Bruidegom zal staan. Tot die tijd mogen wij aan haar bouwen, in de plaatselijke kerk en aan de universele kerk van alle tijden en plaatsen. Mooie taak, toch. Om de bruid klaar te maken voor die grote dag?!

—————————————————-—————————————————————

* Doe mee met de Soul Winning Action Training op 6 april a.s. En laat je activeren om effectief te zijn in Gods Koninkrijk. Geef je hier op: http://soul-winning-action-training.ga

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.