Niemand gelijk

Leave a comment Standard

Niemand, HEERE, is U gelijk, groot bent U en groot is Uw Naam in sterkte. Wie zou U niet vrezen, Koning van de heidenvolken? Want dat komt U toe. Immers, onder al de wijzen van de heidenvolken en in heel hun koninkrijk is niemand U gelijk.  Jeremia 10:6-7 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Jeremia 10:1-16

Het stikt werkelijk van de afgoden om ons heen. Ik heb daar al vaker voor gewaarschuwd en zal dat ook blijven doen. Want al hebben ze van zichzelf uit geen kracht, de demonische machten, die er aan verbonden zijn, hebben dat wel en zullen alles in het werk stellen om ons te verleiden en ons af te houden van het in bezit nemen van ons beloofde land, de zegeningen die God voor ons heeft.

In het gedeelte, waar onze tekst van vandaag uitkomt, drijft Jeremia, namens God, de spot met de afgodsbeelden uit die tijd. Beeldjes van, op zich knap, gemaakt houtsnijwerk en overtrokken met zilver en goud, ze kunnen niets, zeggen niets, maar houden je wel af van je bestemming. Het zal het Tweestammenrijk in de ballingschap brengen en daarna zal het volk nooit meer de glorie hebben, die het had ten tijde van David en Salomo.

Ook wij moeten oppassen niet verstrikt te raken in afgoderij. Nee, wij zullen geen afgodsbeelden kopen, maar misschien heb je wel van die dingen gekregen, van een dierbaar iemand. Wees ook alert op de dingen die je gratis krijgt bij de supermarkt en die je kinderen mee kunnen lokken. Hoe lastig is het dan om de meerderheid niet in het kwade te volgen en geheel anders te zijn.

Maar alles wat we aanbidden, niet eens in de plaats van, maar naast God, kan onze afgod zijn, je werk, je carrière, je auto, je gezin, je sport, je hobby, zelfs je bediening in de gemeente,….. noem maar op. Kan je er afstand van doen? Alles wat ons in de ban houdt en tussen ons en God instaat is afgoderij. Het enige wat we ermee moeten doen is het verbranden, er afstand van nemen en weer terugkeren tot Hem, want Hij is aan niemand gelijk, niets en niemand kan toch de plaats innemen van de Allerhoogste? Hij is het zo waard, iedereen zou Hem moeten dienen! Niemand is aan Hem gelijk, laten we daarom afstand doen van al deze dingen en ons weer volkomen toewijden aan Hem, Hij is het waard!

—————————————————-—————————————————————

* Doe mee met de Soul Winning Action Training op 6 april a.s. En laat je activeren om effectief te zijn in Gods Koninkrijk. Geef je hier op: http://soul-winning-action-training.ga

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.