Groot, groter, grootst

Leave a comment Standard

Lieve kinderen, u bent uit God en u hebt hen overwonnen, want Hij Die in u is, is groter dan hij die in de wereld is.  1 Johannes 4:4 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1Joh.4:1-6

Afgelopen woensdag hebben mijn lieve vrouw, Margreet en ik weer een les voorbereid voor de Module; de oorlog tegen de heiligen van onze Discipel-Bijbelschool. Daarbij ging het voornamelijk over het onderschatten en minachten van de tegenstander, de satan. En daar wordt deze tekst, hoe geweldig hij ook is, vaak voor gebruikt. Want hoewel hij helemaal waar is, is het geen vrijbrief om maar onbezonnen het grondgebied van satan te betreden of de strijd aan te van met demonische machten over territoria etc. Een van de grootste fouten die je kunt maken is je vijand onderschatten.

Petrus zegt dat hij rondgaat als een briesende leeuw, op zoek wie hij zal verslinden en hij verslindt zijn duizenden, gewoon omdat men niet weet hoe slinks hij is en op welke manier hij de oorlog voert. Ieder open deur, die we op een kier zetten zal hij gebruiken om binnen te komen en ons te knechten met ziekte, pijn, ellende, misère etc. We hebben niet alleen de Geest van kracht, maar ook die van bezonnenheid ontvangen. Laat je daarom leiden door Degene, Die in je is want ja, Hij is de grootste, maar ook de duivel heeft nog steeds macht en gezag. Kijk om je heen, in de levens van ongelovigen, maar ook in die van gelovigen.

Vraag aan de Heilige Geest of je ergens een deurtje open hebt staan en om je te helpen die te sluiten, zodat iedere demonische aanval op je leven geweerd kan worden. Gisteren mailde mij nog een lieve zuster wiens schoonmoeder, met een reformatorische achtergrond, ‘genezen’ terug kwam na voet refelexie. Een dominee had ook geschreven dat het geen kwam kon. Hoe onwetend kunnen we zijn? Alles wat uit een andere bron komt moeten we afwijzen, omdat vermenging met andere godsdiensten de Here een gruwel is. Het volk Israel moest niet voor niets alle volken in Kanaän uitroeien, juist om vermenging te voorkomen, het feit dat ze dat niet gedaan hebben heeft hen heel wat trammelant gegeven, tot zelfs de verbanning toe!

Wees daarom alert, ja deze tekst is honderd procent waar, maar wees niet overmoedig (in het engels heet dat Dutch courage) maar sterk en moedig en wees je bewust van de Kracht, Die in je is, zonder die in de wereld is te onderschatten.

—————————————————-—————————————————————

* Doe mee met de Soul Winning Action Training op 6 april a.s. En laat je activeren om effectief te zijn in Gods Koninkrijk. Geef je hier op: http://soul-winning-action-training.ga

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://opfrisser.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.