Wijsheid, kennis en inzicht

Leave a comment Standard

De HEERE geeft immers wijsheid, uit Zijn mond komen kennis en inzicht. — Spreuken 2:6 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Spreuken 2:1-8

We zagen deze week al, in Niemand is als U, dat onze God een sprekende God is. En ik weet niet of je het al hebt geprobeerd, zo niet dan raad ik het je opnieuw aan: Wees eens stil om naar Hem te luisteren, neem er de tijd voor en luister naar Zijn zachte lieve stem, het zal je geen windeieren leggen. Wil je een voorbeeld? Tijdens de Europe Arise conferentie werd ik ’s morgens wakker met de gedachte: ‘Je gaat vandaag de Paashaas tot de Jezus leiden’ Ik wist dat het het Vader God was, Die sprak. Toen ik dus tijdens de outreach, later op de dag een paashaas zag, wist ik dat het ging gebeuren. De manier waarop het ging was nogal apart. Max, die er in het pakkie zat, was nogal populair, dus ik kon niet echt doorlopend met hem spreken. Telkens kwamen er kinderen eitjes halen, wilden mensen met hem op de foto enz. Maar ik begon, want ik wist, God had gesproken. Dus er waren heel wat intermezzo’s, tussendoor leidde ik zelfs een 18 jarige vrouw tot Jezus, maar telkens ging ik weer naar hem terug en gingen we weer een stukje verder. Toen hij aangaf het gebed om redding te willen bidden, stonden er zelfs nog 2 dames te wachten op een fotomoment. Ik zei dat hij dat eerst maar even moest doen, normaal ben je dan het moment suprême kwijt, maar omdat ik het wist durfde ik het aan, en het gebeurde, de Paashaas, Max, werd een kind van God, midden op Hoog Catharijne. Want God had gesproken en hem op het oog. Als ik het niet geweten had, had ik misschien niet zo aangehouden, maar nu ik het wist, wist ik dat het komen ging.

Daarom is het zo belangrijk om te luisteren, in grote en in kleine dingen naar Zijn Stem, want Hij, zegt onze tekst, geeft wijsheid en uit Zijn mond, dus als Hij spreekt, komen kennis en inzicht. En dat hebben we allemaal nodig, zeker in deze tijd. Dus oefen je in het verstaan van Zijn stem. Het zal je leiden in moeilijke situaties, en je zult Zijn stem herkennen. Weet dat Hij nooit dingen zal spreken die tegen Zijn Woord en Zijn geboden ingaan, laat je niet misleiden, ken daarom het woord.

De eerste les, die ik hierover kreeg was van broeder Jan Zijlstra, ik dacht met mijn reformatorische achtergrond dat het wel zweverig zou zijn, maar Hij zei dat als je Gods Woord niet kende, je nooit Zijn stem zal kunnen verstaan. Eenvoudig en simpel, want Hij spreekt in Zijn Woord, door Zijn Woord en nooit tegen Zijn Woord. Oefen je dus in de kennis van het Woord en in het kennen van Zijn Stem. Het zal je helpen op al je wegen en je beschermen voor fatale blunders, als je tenminste doet wat Hij zegt, dat dan weer wel….

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.